Connect with us

Παναχαϊκή

Η Σούπερ Λιγκ 2 πιέζει να πάρει το «πράσινο φως» από την πολιτεία και να ξεκινήσει

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί από χθες στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 πως η τελευταία θα πάρει εξαίρεση των μέτρων της πολιτείας για τον covid-19 και άμεσα θα δοθεί το «πράσινο φως» για να υπάρξει σέντρα με την Παναχαϊκή να συνεχίζει τις προπονήσεις και να περιμένει τις εξελίξεις.

Αρχικά χθες το μεσημέρι, στο Δ.Σ. που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ειπώθηκε στους εκπροσώπους των ΠΑΕ πως η πολιτεία έδωσε ήδη το ok για έναρξη πρωταθλήματος και στη χθεσινή ΚΥΑ θα αναφερόταν η εξαίρεση για τη Σούπερ Λιγκ 2 ώστε να έχουμε άμεσα δράση, ακόμα και το πρόσεχες σαββατοκύριακο.
Ωστόσο χθες το απόγευμα η νέα ΚΥΑ δεν περιείχε καμία αναφορά για τη Σούπερ Λιγκ 2. Οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής εξέφρασαν την αισιοδοξία πως θα βγει άμεσα νέα ΚΥΑ, πιθανότατα σήμερα που θα εξαιρεί τη Σούπερ Λιγκ 2 και θα έχουμε άμεσα την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Μέχρι να υπάρξει επίσημη απόφαση που θα δίνει το ok για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2, καλό είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους αφού τα πράγματα είναι εύθραυστα και αλλάζουν από μέρα σε μέρα, όμως η ουσία είναι πως αν δεν ξεκινήσει καθόλου το πρωτάθλημα θα είναι σχεδόν καταστροφικό.
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2»
Αναφορά στη Σούπερ Λιγκ 2 έκανε χθες ο υφυπουργός προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις για τα αθλήματα και τις κατηγορίες που έχουν ανασταλεί λόγω κορωνοϊού.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ρωτήθηκε γιατί πάρθηκε η απόφαση να γίνονται μόνο αγώνες στη Super League 1 και στην Basket League και δεν επετράπη για παράδειγμα να ξεκινήσει η Super League 2, αλλά και γιατί απαγορεύτηκε η δράση σε άλλα αθλήματα.
Και απάντησε: “Δεν στοχοποιούμε καμία κατηγορία. Προασπίζουμε το σύστημα υγείας, πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υπερμετάδοση του ιού. Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις. Στη Super League 1 εφαρμόζονται τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, γίνονται μοριακά τεστ ελέγχου κάθε εβδομάδα. Είμαστε ανοικτοί και για τη Super League 2 και για άλλες κατηγορίες, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».
ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Εξελίξεις τόσο στο αν θα έχουμε πρεμιέρα στο πρωτάθλημα όσο και στο καυτό θέμα των τηλεοπτικών αναμένεται να έχουμε στο σημερινό Δ.Σ. που θα γίνει το απόγευμα αφού το μεσημέρι θα γίνουν νέες επαφές της διοργανώτριας αρχής με την ΕΡΤ.
Στο σημερινό Δ.Σ. αναμένεται να οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και φυσικά αν έχει βγει η ΚΥΑ που εξαιρεί την κατηγορία, τότε θα παρθεί απόφαση για σέντρα αν και δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο το πρόσεχες σαββατοκύριακο.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΟΝΗ…
Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής υπάρχει προβληματισμός για τις εξελίξεις καθώς το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό και ο Γιώργος Μπάρλος εκτιμούσε πως σύντομα θα υπήρχαν έσοδα όμως οι εξελίξεις ανέτρεψαν τα πλάνα.
Προς το παρόν ο μεγαλομέτοχος και οι συνεργάτες του τηρούν στάση αναμονής για να δουν αν οι προσπάθειες της πολιτείας πιάσουν τόπο.
ΜΠΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ Ο ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
Στο αγωνιστικό μέρος, η προετοιμασία συνεχίστηκε χθες κανονικά με προπόνηση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Οι «κοκκινόμαυροι» προπονήθηκαν στο κεντρικό γήπεδο και έδωσαν βάρος στην αμυντική τακτική και στη μετάβαση του παιχνιδιού. Ανάμεσά τους ήταν και ο Βασίλης Πλιάτσικας.
Από εκεί και πέρα όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ σε έντονους ρυθμούς μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του προπονήθηκε ο Μαρκοπουλιώτης, ενώ ο Μπρους έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης κι ο Αργυρόπουλος συνέχισε με ατομικό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement