Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες Covid-19 σε ΠΓΝΠ και “Άγιος Ανδρέας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυξητική τάση καταγράφεται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία χθες έφθασε τα 50!

Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Αχαΐα προστέθηκαν 23 νέες μολύνσεις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 19 στην Αιτωλοακαρνανία και 8 στην Ηλεία.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νοσηλευομένων στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας έφθασε τους 27.
Ειδικότερα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 16 ασθενείς με κορωνοϊό (4 στη ΜΕΘ και 12 στην Κλινική Covid -19 ενώ δόθηκαν και τρία εξιτήρια) και στο ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» άλλοι 11, εκ των οποίων οι 2 στη ΜΕΘ και οι άλλοι 9 στην Κλινική Covid.

Ανάμεσα στους εννέα ασθενείς νοσηλεύονται τα δύο παιδιά που μεταφέρθηκαν προχθές το βράδυ από την «Κιβωτό της Αγάπης».

Πρόκειται για δύο παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον νέο ιό μετά από τα τεστ που έγιναν σε όλους τους τροφίμους μετά από δύο εργαζόμενες που διαγνώστηκαν ως επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ  ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ»

Χθες μετά από απόφαση της Διοίκησης υπεβλήθηκαν σε νέο έλεγχο όλοι οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος και μέχρι αργά το απόγευμα όλες οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.

Τα αποτελέσματα καθησύχασαν την διοίκηση του Ιδρύματος καθώς ο φόβος μετάδοσης του ιού μέσα στην κλειστή δομή ήταν μεγάλος.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ANΙΑΤΩΝ

Εξάλλου, αρνητικό βγήκε και το τεστ της εργαζομένης του Ασύλου Ανιάτων.

100 ΤΕΣΤ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ 6η ΥΠΕ

Σε τεστ υπεβλήθη χθες το πρωί το σύνολο των εργαζομένων της 6ης ΥΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχθησαν 100 εργαζόμενοι και αναμένονται τα αποτελέσματα.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πάντως ανησυχία προκαλεί η μεγάλη έξοδος των πολιτών από το κέντρο της πρωτεύουσας προς την περιφέρεια. Χθες η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο στο ρεύμα προς Πάτρα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, γεγονός που όπως μας είπε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης προκαλεί ανησυχία για τυχόν διάδοση του ιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού χθες η κίνηση στο ρεύμα προς Πάτρα ήταν αυξημένη κατά 45%, ενώ προχθές κατά 3% περίπου σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φωτιά σε δασική έκταση στον οικισμό Βερίνο- Στο σημείο τέσσερα οχήματα της Π.Υ

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωτιά στον οικισμό Βερινό Αχαίας ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρας βρέθηκαν στο σημείο και κατέσβησαν την φωτιά.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαδικτυακή ημερίδα για τις επιπτώσεις του Covid19 στην Ψυχική Υγεία της Κοινωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντική ανταπόκριση από πλευράς συμμετοχής είχε η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Επιπτώσεις του Covid19 στην Ψυχική Υγεία της Κοινωνίας», που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020. Ενδεικτικό είναι ότι την διαδικτυακή εκδήλωση παρακολούθησαν ταυτόχρονα έως και 137 άτομα, δείχνοντας ακριβώς το ενδιαφέρον που υπάρχει για το πόσο επηρεάζει η πανδημία την ψυχική υγεία των πολιτών.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια. Ας βοηθήσουμε ένας τον άλλο και όλοι μαζί τους ανθρώπους που θα πρέπει να αναζητήσουν και να βρουν βοήθεια από ειδικούς. Δεν είναι αδυναμία να ζητήσει κάποιος βοήθεια όταν οι στρατηγικές τους δεν επαρκούν για να ξεπεράσουν τη δυσκολία του.  Οι πανδημίες δεν είναι απλώς ιατρικό φαινόμενο. Επηρεάζουν τα άτομα και την κοινωνία σε πολλά επίπεδα, προκαλώντας διάφορες διαταραχές. Ας μείνουμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Κανείς μόνος του σε αυτήν την κρίση ” τόνισε κατά τον χαιρετισμό του εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,  αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τον Covid19 και την ψυχική υγεία ανέπτυξαν η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και Α΄ Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου,  η ψυχίατρος Κέντρου Ημέρας ΣΟΨΥ Πάτρας, Ιωάννα Παυλίδου, ο Δρ. Κοινοτικής Ψυχολογίας, Πρόεδρος ΕΠΑΨΥ & Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΑΡΓΩ, Παναγιώτης Χονδρός, ο Κοινωνικός Λειτουργός και Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών Μανόλης Μέντης, ενώ η Όλγα Αποστολοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Εργασίας Ευπαθών Ομάδων ΟΑΕΔ Πάτρας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα προγράμματα ΟΑΕΔ που απευθύνονται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου για τη Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας, Χριστίνα Μπίκου.

Η διαδικτυακή εκδήλωση είχε διάρκεια 2 ώρες και 13 λεπτά και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την παρακολουθήσου μέσω του συνδέσμου: https://www.facebook.com/pde.rwg/videos/707684276850811

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έξυπνο» θερμόμετρο στα Δικαστήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εξασφάλισε τη δωρεάν παραχώρηση συσκευής ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος από την εταιρεία «METRICON Digital System», η οποία τοποθετήθηκε στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.

Πρόκειται για μια «έξυπνη» συσκευή με χρήση αισθητήρων υπερύθρων, κατάλληλη ως μέτρο πρόληψης στην προσπάθεια αποτελεσματικού ελέγχου της διασποράς της νόσου covid -19, καθώς εντοπίζει έγκαιρα άτομα που βρίσκονται σε ενδεχόμενη εμπύρετη κατάσταση. Η συσκευή έχει κατασκευαστεί βάσει Διεθνών Προτύπων και κατά τις διαβεβαιώσεις της εταιρίας, πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας ενώ δεν εκπέμπει κανένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας, καθώς είναι ηλεκτρονική συσκευή «παθητικής λειτουργίας». Πλέον, δεν θα γίνεται η θερμομέτρηση από τους εθελοντές του ΕΕΣ Πάτρας αλλά μέσα από την έξυπνη συσκευή, στο πλαίσιο της θωράκισης του Δικαστικού Μεγάρου από την πανδημία.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα