Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Βραχνάς» τα ετοιμόρροπα-Ένα εκατομμύριο ευρώ στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα για την κατεδάφιση επικίνδυνων κτιρίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς να υπάρχει επίσημα καταγεγραμμένος ο αριθμός των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων, μία βόλτα στην Πάτρα αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος.

Εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα ακίνητα που αποτελούν κίνδυνο- θάνατο για τους διερχόμενους πολίτες βρίσκονται διάσπαρτα σ’ όλη την πόλη, καθώς κάποια έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα και απαγορεύεται να κατεδαφιστούν, ενώ αρκετά άλλα έχουν πολλούς ιδιοκτήτες καθιστώντας χρονοβόρα την διαδικασία «απαλλαγής» από σοφάδες, σκεπές και εξωτερικούς τοίχους που καταρρέουν.

Μάλιστα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πατρέων, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης είχε κάνει ειδική αναφορά στα ετοιμόρροπα κτίρια με αφορμή και τον πρόσφατο φονικό σεισμό στη Σάμο.

Όπως είπε ο Δήμαρχος «είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση κατεδάφιση των εγκαταλειμμένων ετοιμόρροπων κτιρίων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κατεδαφίσουν.

Όπως τόνισε , οι κυβερνήσεις έχουν μεταφέρει από το 2013 αυτή την αρμοδιότητα στους Δήμους, χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση και με μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό τους, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να έχει τεράστιες δυσκολίες στο να αντιμετωπίσει στο σύνολό του το πρόβλημα.

«Επιβάλλεται να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενός προγράμματος κατεδάφισης, ετοιμόρροπων κτιρίων», τόνισε ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά ήδη η δημοτική Αρχή έχει διαθέσει πιστώσεις ύψους 500.000 ευρώ και έχει προχωρήσει στην κατεδάφιση ορισμένων επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων, ενώ στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 έχει υπολογιστεί για τον ίδιο λόγο, ποσό 1.000.000 ευρώ.

«Τα επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια είναι μία μεγάλη πληγή για την πόλη, καθώς εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Δεν υπάρχει επίσημος αριθμός αυτών των κτιρίων, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός για την καταγραφή τους.

Όποιος πολίτης διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα τέτοιο ακίνητο, ενημερώνει τον Δήμο, ο οποίος μέσω της Πολεοδομίας ερευνά αν πρόκειται για διατηρητέο οίκημα ή μη.

Στην πρώτη περίπτωση δεν έχουμε την δυνατότητα να επέμβουμε, την δεύτερη όμως, τοποθετούμε προστατευτικά κιγκλιδώματα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναζήτησης των ιδιοκτητών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους δηλώνουν οικονομική αδυναμία κατεδάφισής τους.

Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο ζήτημα με αποτέλεσμα η κατεδάφιση τέτοιων εγκαταλελειμμένων ακινήτων να είναι χρονοβόρα», τόνισε ο κ. Κορδάς.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει άμεσα την υποψηφιότητά του

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως όλα δείχνουν, στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση της κατάθεσης υποψηφιότητας για τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να… μετράει αντίστροφα και αρκετά στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν το βράδυ της Τετάρτης, 20.10.2021, με την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη.

Οι διεργασίες είναι έντονες και στους κόλπους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος καθώς μέλη της όπως όλα δείχνουν θα δώσουν τις υπογραφές τους για να επικυρώσουν την υποψηφιότητά του. Από την πλευρά τους αμετακίνητοι δηλώνουν προς ώρας και όλοι οι υποψήφιοι.

Τι λέει ο Γιώργος Παπανδρέου
Από την Κωνσταντινούπολη ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Απόψε γιορτάζουμε ένα κομμάτι αυτής της παράδοσης που ανάφερες μεταξύ, μουσικών, καλλιτεχνών της Τουρκίας και της Ελλάδας, ο κύριος Λιβανελί και ο Μίκης Θεοδωράκης, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για να ανοιχτούμε και να σπάσει ο πάγος μεταξύ των λαών μας. Πρέπει να ενισχύσουμε αυτή την παράδοση».

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και φίλο του Εκρέμ Ιμάμογλου και τη συναυλία του Λιβανελί για τον Μίκη Θεοδωράκη ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει και ανακοινώνει όπως όλα δείχνουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ήδη στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την υποψηφιότητά του μαζεύουν υπογραφές από το 15% των μελών της ΚΕ εναλλακτικά στις 5.000 υπογραφές μελών και φίλων που απαιτούνται για κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

Κατεβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου – Τι λένε οι υπόλοιποι;
Εν αναμονή των ανακοινώσεων Παπανδρέου τελεί ο υποψήφιος και γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να επανεξεταστεί από όλους η υποψηφιότητά τους. «Έχω πει με ειλικρίνεια ότι θα επανεξεταστεί και πρέπει να επανεξεταστεί από όλους» σημείωσε.

Οι άλλοι πέντε διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να τρέξουν μέχρι τέλους την κούρσα διαδοχής επιμένοντας ότι όλες οι υποψηφιότητες προσθέτουν δυνάμεις και δεν αφαιρούν από το ΚΙΝΑΛ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε μια εκστρατεία που να κοιτάζει πίσω, που να αναβιώνει παλιές κόντρες, που να δημιουργήσει πάλι συνθήκες εσωστρέφειας» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «η δικιά μας παράταξη για παράδειγμα η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18 έως 35 παίρνει κάτω 4,5% διαρκώς είναι ζήτημα βιωσιμότητας να επιστρέψει η νέα γενιά».

Ο Χάρης Καστανίδης είπε πως «προφανώς πρέπει να είναι διακριτές οι πολιτικές παρουσίες διότι αλλιώς κινδυνεύει να γίνει μια «σύναξις των εαρινών χωροφυλάκων» οι οποίοι απλώς θέλουν να παρουσιάσουν το ανάστημά τους».

Για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την εκλογή νέου προέδρου εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΕ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του

Όπως τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει δώσει επίσημη απάντηση στους συνεργάτες του για το αν θα κατέβει τελικά υποψήφιος.

Ωστόσο, φαίνεται πως αρκετά στελέχη από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά, δείχνουν πως θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Παπανδρέου, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο Κίνημα Αλλαγής…

MEGATV.COM

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προβληματισμός από την νέα αύξηση κρουσμάτων-Πάνω από 100 στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, 3.739 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων
12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η Αχαΐα, κατέγραψε 106 νέες περιπτώσεις του ιού.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.447 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 356 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 312 (87.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (12.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.253 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 192 (ημερήσια μεταβολή -9.43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 700.959 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.144 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δείτε αναλυτικά:

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περίεργες μεθοδεύσεις στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Mεθοδεύσεις που θυμίζουν άλλες… εποχές βρίσκονται σε εξέλιξη, με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στην Αχαΐα, την προσεχή Κυριακή.

Σύμφωνα με καταγγελίες μέλη του κόμματος, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις από αριθμούς που δεν εμφανίζονται, με την προτροπή να στηρίζουν συγκεκριμένο υποψήφιο για την προεδρία της ΔΕΕΠ, υποστηρίζοντας ότι καλούν από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.
Επειδή μεσολαβούν αρκετές ημέρες μέχρι τις κάλπες και οι συγκεκριμένες πρακτικές, που είναι καταδικαστέες, θα ενταθούν, πρέπει να γνωρίζουν τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, ότι οι κλήσεις από το τηλεφωνικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, έχουν πρόθεμα 210/94…. και μόνο αυτές προέρχονται από το κόμμα. Όλες οι υπόλοιπες είναι εκ του πονηρού…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα