Connect with us

Ελλάδα

«Πλανόδιοι-κίνδυνος για τη δημόσια υγεία»-Παρέμβαση από τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Αχαΐας 

Published

on

Την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών, Οικονομικών, Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, Εργασίας, αλλά και των τοπικών φορέων (Αντιπεριφερφειάρχης Αχαΐας, ΟΕΒΕΣΝΑ και Επιμελητήριο),  ζητά ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχων Κουρέων-Κομμωτών-Μανικιούρ-Πεντικιούρ Ν. Αχαΐας «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ», επικαλούμενος τον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με κίνδυνο-όπως αναφέρει,  την υγεία των πολιτών και την κατάρρευση του επαγγέλματος.

Ειδικότερα στην επιστολή, που υπογράφει εκ μέρους του Δ.Σ., η πρόεδρος, Εμμανουέλα Γεωργοπούλου, μεταφέρει  την «έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια των επιχειρήσεων του κλάδου που πλήττονται από το νέο lockdow, τονίζοντας: «Με το κλείσιμο των   καταστημάτων μας, αφ’ ενος δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα ο ανταγωνισμός, αφ’ ετέρου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου με τους παράνομους (πλανόδιους κουρείς και κομμωτές).

Ο κλάδος των Κομμωτών -Κουρέων και μανικιούρ-πεντικιούρ πάντοτε ανήκε στα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι από τούς επόπτες δημόσιας υγείας (ΕΔΥ) στα καταστήματα μας ήταν και είναι τακτικοί. Από τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε ως Σωματεία, διαπιστώνουμε ότι οι υγειονομικής  μορφής παραβάσεις των συναδέλφων μας είναι σχεδόν μηδενικές. Και όμως μας κλείνουν τα καταστήματα μας, ισχυριζόμενοι ότι τα Κομμωτήρια, Κουρεία και μανικιούρ-πεντικιούρ είναι επικίνδυνα για την μετάδοση του covid 19, χωρίς να εμφανίσουν αποδείξεις που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό τους.

Όμως με το κλείσιμο των καταστημάτων μας θα συμβεί και πάλι ο,τι συνέβη στο προηγούμενο lock down.Η κατ’ οίκον περιποίηση των πελατών-πελατισσών μας από τούς συνήθεις ασυνείδητους περιφερόμενους κομμωτές, και η πώληση επαγγελματικών προϊόντων και εργαλείων από σουπερμάρκετ και e-Shop. Οι επισκέψεις αυτές κατ’ οίκον γίνονται προφανώς χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο, τήρηση πρωτοκόλλων κ.α. όπως αποστείρωση εργαλείων από πελάτη σε πελάτη και η πώληση των προϊόντων γίνεται ανεξέλεγκτα σε λιανική.

Ποια μπορεί να είναι η τύχη του πελάτη και τι θα μεταφέρει από τον προηγούμενο; Είμαστε βέβαιοι ότι η μετάδοση του covid 19 είναι απείρως πιθανότερη από τους περιφερόμενους κομμωτές  παρά από το κατάστημα που τηρεί όλα τα δεδομένα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Και βεβαίως στην κατ’οίκον εργασία η πολιτεία δεν εισπράττει κανένα έσοδο».

Ο Σύνδεσμος, αναφέρει ότι ο κλάδος έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα, παρά τις προσπάθειες, για ελαφρύνσεις και επιδόματα και καταθέτει πρόταση για άμεση λειτουργία των καταστημάτων με ταυτόχρονη ισχύ των έκτακτων μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αυστηρά με ραντεβού όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος και να επιτρέπεται η είσοδος στο κατάστημα μέχρι ενός ατόμου.

Ακόμη να απομακρυνθεί και να απαγορευτεί η πώληση βάφων και προϊόντων κομμωτηρίου από τα σούπερ μάρκετ κ.α.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement