Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε επιφυλακή η τοπική ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Published

on

Σε επιφυλακή βρίσκεται η τοπική ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της 17ης Νοεμβρίου. Η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει έτοιμο σχέδιο προκειμένου να εφαρμοστούν οι εντολές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπούν έκνονες ενέργειες.

Εξάλλου, μαίνεται η διαμάχη για τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Τρίτη από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής Αρχής να πάρει μέρος στη συγκέντρωση παρά τα περιοριστικά μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, χθες εκδόθηκαν νέες ανακοινώσεις από την ΟΝΝΕΔ Αχαϊας και τις δημοτικές παρατάξεις «Ανυπότακτη Πολιτεία» και «Κοινοτικόν».

ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πριν λίγες ώρες ο Δήμαρχος της Πάτρας, κος Πελετίδης, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και στην πορεία για το Πολυτεχνείο.
Πράξεις και δηλώσεις σαν και αυτές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας.
Τα μικροπολιτικά παιχνίδια και οι ιδεοληψίες πρέπει να έχουν κάποιο όριο. Δεν χωράνε σε μια πανδημία που καταγράφει καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και πολλούς νεκρούς.
Η πόλη μας έχει ανάγκη από έναν Δήμαρχο που να σέβεται τους πολίτες και την υγεία τους, ενώ παράλληλα κατανοεί και δείχνει υπευθυνότητα στις κρίσιμες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας

ΥΠΕΡ Ο ΧΡ. ΠΑΤΟΥΧΑΣ

Στην ανακοίνωση της «Ανυπότακτης Πολιτείας» ενημερώνει πως θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση και επισημαίνει πως «το κεντρικό αίτημα του πολυτεχνείου είναι επίκαιρο στην εποχή της πανδημίας του covid-19.

Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος αυτές τις μέρες τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Είναι χρέος μας να διαδηλώσουμε απέναντι στην κυβέρνηση που αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από τον ιό. Δεν δεχόμαστε καμία απαγόρευση των λαϊκών διεκδικήσεων από μια κυβέρνηση που στέκεται απέναντι στο λαό, που είναι υπεύθυνη για τα δεινά του. Ούτε να το σκεφτούν να ενεργοποιήσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και να χτυπήσουν το λαϊκό παράγοντα».

Θ. ΝΤΡΙΝΙΑΣ: ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΑΛΑ ΚΑΡΤ

Αντίθετα ο δημοτικός σύμβουλος του «Κοινοτικόν», Θεόδωρος Ντρίνιας κάνει λόγο για «ανταρσία αλά καρτ» εκ μέρους της δημοτικής Αρχής επισημαίνοντας πως «για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν υπάρχει καμία έκτακτη, ξαφνική πολιτική εξέλιξη που να δικαιολογεί (και για μας) το μαζικό «σπάσιμο» του περιορισμού. Αν υπήρχε, θα το είχε καταλάβει η κοινωνία μας και θα είχε κινητοποιηθεί ακαριαία. Αυτό που συντρέχει είναι μια μικροπολιτική και γι’ αυτό απαράδεκτη, στόχευση από μέρους του ΚΚΕ.»

Ροή ειδήσεων

Advertisement