Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις για τις αναστολές Νοεμβρίου- Του Δημήτρη Μπόκαρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι δηλώσεις των αναστολών για εργαζόμενους επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή όπως επίσης και για μισθωτούς επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στη δεύτερη καραντίνα, θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τη Δευτέρα 16/11 και θα ολοκληρωθούν σε 9 ημέρες, καθώς οι πληρωμές του επιδόματος των 800 ευρώ πρέπει να γίνουν από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου.

Επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή

Ειδικότερα, για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή σε όλη την Ελλάδα, οι υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 16/11/2020 έως και την Τρίτη 24/11/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από 16/11/2020 έως και την 24/11/2020. Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr μόνο εάν η σύμβαση εργασίας τους τίθεται για πρώτη φορά σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη. Δηλαδή αν ένας εργαζόμενος ήταν σε αναστολή τον Απρίλιο και τώρα εργάζεται σε άλλο εργοδότη, δεν χρειάζεται να υποβάλλει εκ νέου δήλωση για τη νέα αναστολή του Νοεμβρίου.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων βάσει ΚΑΔ θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 27/11 έως και την Πέμπτη 3/12.

Επιχειρήσεις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, οι εργοδότες θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” από 16/11 έως και 7/12. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr  στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη. Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ανωτέρω εργαζόμενους θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα.

Τα ποσά των αποζημιώσεων

Ειδικά για τον Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ. Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους  που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής. Την αναλογική αποζημίωση δικαιούνται 4 ταχύτητες εργαζομένων :

  • Εργαζόμενοι σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες – π.χ. στη Θεσσαλονίκη – των οποίων η σύμβαση έχει τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή, καθώς εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή βάσει ΚΑΔ από 3 Νοεμβρίου, πριν την ανακοίνωση των γενικευμένων μέτρων για το σύνολο της Επικράτειας. Οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή για 28 ημέρες, από 3 έως 30 Νοεμβρίου. Για παράδειγμα: Εργαζόμενος σε κλειστή επιχείρηση με κρατική εντολή βάσει ΚΑΔ στη Πάτρα τίθεται σε αναστολή από 3.11.2020 και θα λάβει 747 ευρώ (υπολογισμός στα 800 ευρώ για 28 ημέρες αναστολής)
  • Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τίθεται υποχρεωτικά σε αναστολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των γενικευμένων μέτρων για το σύνολο της Επικράτειας. Οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή για 24 ημέρες, από 7 έως 30 Νοεμβρίου. Για παράδειγμα: Εργαζόμενος σε κλειστή επιχείρηση με κρατική εντολή βάσει ΚΑΔ τίθεται σε αναστολή από 7.11.2020 και θα λάβει 640 ευρώ (υπολογισμός στα 800 ευρώ για 24 ημέρες αναστολής)
  • Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τίθεται υποχρεωτικά σε αναστολή από άλλη ημερομηνία, για παράδειγμα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Για παράδειγμα: Εργαζόμενος σε κομμωτήριο/κουρείο/κέντρα αισθητικής που κλείνει με κρατική εντολή την 9.11.2020 τίθεται σε αναστολή από 9.11.2020 και θα λάβει 587 ευρώ (υπολογισμός στα 800 ευρώ για 22 ημέρες αναστολής)
  • Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή για μέρος ή για ολόκληρο τον μήνα σε επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές αλλά χαρακτηρίζονται ως πληττόμενες για το μήνα Νοέμβριο και βάσει της γενικευμένης λίστας ΚΑΔ του Απριλίου 2020. Για παράδειγμα: Εργαζόμενος σε πληττόμενη επιχείρηση βάσει ΚΑΔ που έχει τεθεί  σε αναστολή από 1.11.2020 θα λάβει 800 ευρώ ή  την αναλογία επί των 800 ευρώ για τις ημέρες του Νοεμβρίου που είναι σε αναστολή

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που αναμένεται να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ είναι  κατά κύριο λόγο οι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή και τον Οκτώβριο δηλαδή:

  • Εργαζόμενοι σε επισιτισμό, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, αθλητισμό
  • εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ήταν σε αναστολή τον Οκτώβριο
  • εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας ήδη από τον Οκτώβριο και ειδικότερα στην Κοζάνη από 16/10 και στην Καστοριά από 23/10.
  • Εργαζόμενοι Επιχειρήσεων Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ), που έχουν τοποθετηθεί σε έμμεσο εργοδότη ο οποίος εμπίπτει σε πληττόμενο ΚΑΔ για τον Οκτώβριο

* Φοροτεχνικός

 

Άρθρα-Συνεργασίες

Σενάρια που θα φέρουν και αντιδράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Αυτά που βιώνουμε γενικότερα στη χώρα μας είναι πρωτόγνωρα και κανείς ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς επιβιώνει κάτω από αυτές τις δύσκολες και δυσμενείς συνθήκες.

Σε δεύτερη μοίρα έρχεται ο αθλητισμός και ιδίως ο ερασιτεχνικός, όμως και αυτός έχει δεχτεί μια δυνατή «γροθιά» στο στομάχι.

Η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο lockdown γονάτισε τα ερασιτεχνικά σωματεία φέρνοντάς τα σε πλήρη αδράνεια.

Τα σενάρια είναι πολλά με το τελευταίο να αναφέρει ότι ενδεχομένως στο τέλος Δεκεμβρίου σιγά σιγά και κυρίως στις περιοχές που είναι πιο «καθαρές» από κρούσματα να ανοίξουν τα γήπεδα και αργότερα να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση.

Φυσικά όλα αυτά είναι σενάρια και μόνο εφόσον οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το «οκ» μπορεί να παρθεί μια τέτοια απόφαση, σε διαφορετική περίπτωση ο «λάκκος» θα είναι πολύ βαθύς για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα είναι ότι αναμένεται να υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις στις υπάρχουσες προκηρύξεις έτσι ώστε αν επιστρέψουμε στην ενεργό δράση, να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Μία από αυτές τις τροποποιήσεις φημολογείται ότι θα είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με έναν γύρο.

Μια τέτοια απόφαση φυσικά έχει και τις συνέπειές της. Ποιες είναι αυτές; Ποια ομάδα θα δεχτεί να παίξει ένα μόλις γύρο, κυρίως της Γ’ Εθνικής, όπου οι έδρες, όπως και να το κάνουμε, μετράνε περισσότερο;

Μια τέτοια απόφαση δεν θα είναι άδικη, όταν στο αγωνιστικό πρόγραμμα η εκάστοτε ομάδα έχει πολλά εκτός έδρας ματς αναλόγως φυσικά και της δυναμικής του αντίπαλου;

Παρακινδυνευμένα σενάρια τα οποία αναμένεται να δούμε αν τελικά θα ισχύσουν.

Όσον αφορά στο τοπικό πρωτάθλημα, όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της «Γ» ο πρόεδρος της επιτροπής των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας, Δημήτρης Σαρρής, αν ξεκινήσουμε στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου με αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές θα καταφέρει να ολοκληρωθεί.

Όπως και να έχει, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει πληγεί αφάνταστα και πολύ δύσκολα θα «σηκώσει» κεφάλι…

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Ο κόσμος μετά τον Τραμπ- Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εκλογή Μπάιντεν με 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μετά την οδυνηρή εμπειρία της Προεδρίας του δεύτερου. Είναι μία ευκαιρία για την μεταβολή της γενικευμένης ατμόσφαιρας ανασφάλειας και αστάθειας που κυριάρχησε επί μακρόν τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

Ήδη πριν από τις εκλογές, ήταν διάχυτη η παραδοχή ότι αυτές οι προεδρικές εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, το αποτέλεσμα των οποίων θα καθόριζε τον κόσμο όχι μόνο για τα επόμενα 4 χρόνια αλλά και αρκετά περισσότερο. Το εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ που άλλαξε για πρώτη φορά το λογότυπό του σε VOTE, τονίζοντας την σημασία των εκλογών αλλά και η πολύ αυξημένη συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία αποτελούν κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα της ελπίδας που είχε δημιουργηθεί.

Σήμερα, με την εκλογή του Μπάιντεν να αποτελεί γεγονός, τίθεται το ερώτημα. Μπορεί ο ερχομός του να εισαγάγει ένα νέο ύφος και ήθος στη διεθνή πολιτική σκηνή; Μπορεί δηλαδή σε μία οδυνηρή συγκυρία για την ανθρωπότητα να σηματοδοτήσει μία προοδευτική στροφή, σβήνοντας το διχαστικό εθνικιστικό αποτύπωμα του Τραμπ;

Το δημόσιο ύφος του Τραμπ χαρακτηρίστηκε από ναρκισιστικό κυνισμό και διχαστικό λόγο. Συχνά, εξέπεμψε σκεπτικισμό απέναντι στην επιστήμη φλερτάροντας με τη συνωμοσιολογία, κάτι που έγινε ορατό στην καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, αλλά και στην άρνηση του να αποδεχθεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Πρόκρινε την όξυνση των αντιπαραθέσεων μετά τις διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας από το κίνημα Black Lives Matter, προσπαθώντας αντί να ενώσει τη χώρα, να εκμεταλλευθεί τη σύγκρουση για το μικροπολιτικό του συμφέρον.

Τελικά, οι Αμερικανοί εξέλεξαν το ακριβώς αντίθετό του, τον ορθολογικό και μετριοπαθή Δημοκρατικό Μπάιντεν πιστεύοντας ότι μπορεί να ενώσει τη χώρα ξανά, επιλέγοντας πολιτικές κοινωνικής συνοχής και άμβλυνσης των ανισοτήτων. Στο εσωτερικό της χώρας, προτίθεται να ενισχύσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας, ώστε η κάλυψή του να φτάσει στο 97% των πολιτών, χωρίς όμως να υιοθετεί την πρόταση του Γερουσιαστή Σάντερς για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος ασφάλισης. Ταυτόχρονα έχει προαναγγείλει ότι θα καταργήσει τις φορολογικές περικοπές που πέρασε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, ώστε ακόμα και «οι πλουσιότεροι Αμερικανοί να πληρώσουν το μερίδιο που δίκαια τους αναλογεί».

Αν και πάντα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι σχετικά με τις προσδοκίες που μπορεί να έχει κάποιος από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, η εκλογή του πρώην Αντιπροέδρου, είναι ένα σημάδι επιστροφής σε μία κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις.  Ενώ μέχρι τώρα μείζονες αποφάσεις λαμβάνονταν βάσει των προσωπικών συμφερόντων του Προέδρου Τραμπ και ανακοινώνονταν από το Twitter, ο Μπάιντεν αναμένεται να ακολουθήσει μία πιο παραδοσιακή τακτική, ακολουθώντας το δρόμο της διαλεκτικής και της συνεννόησης.

Ένα αρκετά ελπιδοφόρο μήνυμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησής θα είναι η επαναφορά των ΗΠΑ  στη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. Ενδιαφέρεται ακόμα να αποκαταστήσει τη σχέση των ΗΠΑ με διεθνής οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, και επιθυμεί την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους συμμάχους της Αμερικής.  Παράλληλα, επικρίνει το Brexit πιστεύοντας στη δύναμη της Ενωμένης Ευρώπης και φαίνεται να ασκεί οξεία κριτική στους χειρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης και την πρόθεσή της να παραβιάσει τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής που έφερε την ειρήνευση στο νησί της Ιρλανδίας. Παράλληλα, υιοθετεί νέα τακτική όσον αφορά τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, χωρίς να τής δίνει άφεση αμαρτιών, αλλά επιδιώκοντας να επενδύσει στη νομιμότητα.

Όσον αφορά την περιοχή μας, στην Ανατολική Μεσόγειο, διαφαίνεται μία προοπτική αλλαγής πολιτικής των ΗΠΑ στην ελληνοτουρκική διένεξη, που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της εκτόνωσης της έντασης. Μέχρι στιγμής ο Τραμπ είχε επιλέξει το ρόλο αμέτοχου παρατηρητή, ενώ δεν έχει κρύψει το θαυμασμό του για το πρόσωπο του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «ηγέτη παγκοσμίου εμβέλειας» και προσωπικό του φίλο. Άλλωστε αν αληθεύουν όσα είχε πει ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του, ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε απευθείας πρόσβαση στον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο όποτε επιθυμούσε. Αντιθέτως, ο Μπάιντεν έχει αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με την ελληνική ομογένεια και σε παρέμβασή του, μέσω της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση Τραμπ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία, ώστε να σταματήσει τις παράνομες προκλήσεις της έναντι της Ελλάδας. Κατέκρινε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ πολλές φορές σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο δίκαιο της θάλασσας, υποστηρίζοντας τις ελληνικές θέσεις.

Βέβαια δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι ξαφνικά η πολιτική των ΗΠΑ θα αλλάξει άρδην, ή ότι ο Λευκός Οίκος θα παρέμβει δυναμικά για την υποστήριξη των Ελληνικών θέσεων. Σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές και αυτές φαίνεται να είναι θετικές. Όμως ο Μπάιντεν, όπως και κάθε άλλος Αμερικανός Πρόεδρος θα προτάξει τα αμερικανικά συμφέροντα. Άλλωστε, μπορεί ο Τραμπ να φεύγει σε περίπου δύο μήνες, αλλά όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών, ο λαϊκισμός και ο απομονωτισμός που εξέφραζε παραμένουν ισχυροί εντός των ΗΠΑ. Ένα πρώτο τεστ για την ανθεκτικότητα του «τραμπισμού» θα αποτελέσουν και οι επαναληπτικές εκλογικές αναμετρήσεις στις 5 Ιανουαρίου στη Τζόρτζια για τον έλεγχο της Γερουσίας στο Κογκρέσο. Σήμερα, όμως, ας σταθούμε στο μεγάλο γεγονός: Η νίκη του Μπάιντεν συνοδεύεται και από την ελπίδα επικράτησης ενός νέου κλίματος στις διεθνείς σχέσεις που τέσσερα χρόνια είχαμε ξεχάσει. Είναι η ευκαιρία μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο των δύο παιχτών που βρίσκονται στις δύο όχθες του Ατλαντικού να ενισχυθεί η πολυμερής συνεργασία και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου που τόσο έχει ανάγκη η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα οι πιο αδύνατοι, σε μία εποχή τεκτονικών αλλαγών.

 

(*Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα “Το Καρφί”)

 

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Η Ελλάδα μπροστά σε νέα δοκιμασία!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες της( Ε. Ε) μπαίνει σε μια κρίσιμη φάση αφού το δεύτερο κύμα της πανδημιας είναι πιο εφιαλτικό από το πρώτο. Στο διάβα της δε παρασύρει όχι μόνο την δημόσια υγεία αλλά αρχίζουν και να προβληματιζουν την Κυβέρνηση οι επιδόσεις στην οικονομία.

Το οικονομικό επιτελείο με εντολή του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη ξαναγράφει τον προϋπολογισμό αλλά σχεδιάζει και τα νέα οικονομικά μεγέθη για το πρώτο 6μηνο του 2021, αφού μέχρι τότε αντέχουν τα οικονομικά της.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μικρότερες σε σχέση με όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες. Την καλή μας συγκριτική αυτή θέση την αντισταθμιζει το γεγονός ότι λειτουργεί σε ένα πιο δύσκολο Ευρωπαϊκή πλαίσιο που είναι πιο ισχυρές οικονομικά από . Γι αυτό χρειαζόμαστε λοιπόν νέες δράσεις – πρωτοβουλίες αφού η κατάσταση εξαιτίας της Πανδημιας είναι δύσκολη όχι….όμως απελπιστική. Υπάρχουν δε αρκετά καλά νέα που οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι θα αντεξουμε στην μεγάλη αυτη πίεση που δεχόμαστε.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει συμπεριλάβει και την Ελλάδα( σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Γ”) στο έκτακτο πρόγραμμα ποσοτικης χαλάρωσης που εφαρμόζει για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Η επικεφαλής της ΕΚΤ Κρίστιαν Λαγκαρντ έχει είδει προετοιμάσει το έδαφος για οικονομική αύξηση του προγράμματος και την επέκταση του μέχρι το 2021.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει το δρόμο ότι με μια καλή διαχείριση η χώρα μας θα μπορέσει να τα καταφέρει. Μελανό σημείο όμως για την χώρα μας για την επόμενη μέρα είναι η αρνητική στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευση που προσπαθούν να εκμετάλλευθουν την επιδείνωση της πανδημιας και της οικονομίας.

Για να αναδείξουν τις οποίες αστοχίες και παραλήψεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση όμως όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και την εξάπλωση της πανδημίας αλλά το μυαλό της όμως είναι στραμμένο και στην παρασκευή – κυκλοφορία του εμβολίου, από δύο μεγάλες φαρμακευτικες εταιρείες για να αλλάξει στρατηγική.

Αφού από το τέλος του Γενάρη 2021 το εμβόλιο θα δοθεί σε χρήση πρώτα στους υγειονομικους στις ευπαθείς ομάδες και τους γέρους και αμέσως μετά σε όλο τον πληθυσμό.Μέχρι το καλοκαίρι λοιπόν θα υπάρχει η δυνατότητα για μαζικό, ασφαλή, και αποτελεσματικό εμβολιασμό όλων.Με ορίζοντα το τέλος του 2021 η πανδημία και η άσχημη οικονομία ας ελπίσουμε ότι θα είναι παρελθόν.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα