Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Η Πατρινή κολυμβήτρια Νόρα Δράκου μιλά στη «Γ» για τους Ολυμπιακούς και κάνει έκκληση για την κολύμβηση

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μια από τις λίγες ελπίδες του πατρινού αθλητισμού να έχει εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν –ελέω covid-19 φυσικά- το πρόσεχες καλοκαίρι στο Τόκιο της Ιαπωνίας είναι η διεθνής κολυμβήτρια του ΠΑΟ Νόρα Δράκου.

Η Δράκου με 2 Ολυμπιάδες πλέον στην πλάτη της, θέλει να τριτώσει το καλό και για αυτό όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας συνεχίζει ακάθεκτη την προετοιμασία της είτε με αγώνες, είτε με συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά.
Για παράδειγμα πρόσφατα κλήθηκε από μια ιταλική ομάδα να συμμετάσχει σε αγώνες στην Βουδαπέστη όπου έκανε …παπάδες και στην κυριολεξία έσπασε τα χρονόμετρα αφού πραγματοποίησε τρία πανελλήνια ρεκόρ ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.
Το πατρινό «δελφίνι» βρήκε λίγο χρόνο στο διάστημα της προετοιμασίας της και μίλησε στη «Γ» για την εμπειρία της συμμετοχής της στο διεθνές τουρνουά, για το lockdown που έχει μπει ο ελληνικός αθλητισμός, συμπεριλαμβανόμενης και της κολύμβησης αλλά και την έκκληση που έκανε στους αρμόδιους ώστε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός να μείνει ζωντανός…
Διαβάστε αναλυτικά τι είπε…
-Νόρα, πρόσφατα συμμετείχες με μια ιταλική ομάδα σε αγώνες στη Βουδαπέστη και έδειξες σε εξαιρετική φόρμα καθώς σημείωσες τρία πανελλήνια ρεκόρ. Περίμενες τέτοια επίδοση;
Ν.Δ.: «Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία μου δεν ήταν για το isl καθώς δεν ήξερα μέχρι 10 μέρες πριν φύγω ότι τελικά θα πάρω μέρος. Όμως ο ανταγωνισμός, το πολύ υψηλό επίπεδο αγώνων, οι προπονήσεις με τους ελίτ του κόσμου με βοήθησαν να μπω πολύ γρήγορα σε αγωνιστικό ρυθμό και να έρθουν τελικά αυτές οι επιδόσεις. Γνωρίζω ότι οι αγώνες μου κάνουν πολύ καλό, είμαι αθλήτρια των αγώνων οπότε αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με το ότι έπρεπε να βοηθήσω την ομάδα να μαζέψει βαθμούς, με έκαναν να βγάλω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την περίοδο».
-Πώς ήταν η εμπειρία να αγωνίζεται ως μεταγραφή με ξένους αθλητές;
Ν. Δ.: «Χωρίς καμία υπερβολή η όλη εμπειρία μου από το isl ήταν μαγική. Το ότι μπορούσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους λόγω covid να συνδυάζω προπονήσεις και αγώνες στο πιο υψηλό επίπεδο για τόσες εβδομάδες μου έδωσε τρομερή δύναμη και προπονητικά μου έβαλε πολύ καλές βάσεις για τη συνέχεια. Παράλληλα είχα την ευκαιρία να δω πώς δουλεύουν οι αθλητές στο εξωτερικό, πώς χτίζουν την ψυχολογία τους για τον αγώνα και πώς λειτουργούν κάτω από πίεση. Κλείνοντας κατάλαβα πόσο πολύ μπορείς με την τεχνογνωσία να εξελίξεις το άθλημά σου και πόσο πολύ με γοητεύει αυτό ακόμα και μετά από 12 χρόνια σε υψηλό επίπεδο».
-Αυτό το διάστημα πού σε βρίσκουμε;
Ν.Δ.: «Είμαι στην Αθήνα, ως μέλος της προολυμπιακής ομάδας. Ευτυχώς μπορώ να κολυμπώ με την ολυμπιακή ομάδα όπως και στην προηγούμενη καραντίνα αλλά το άθλημα έχει πληγεί πάρα πολύ. Γνωρίζω καλά πως τα σωματεία αιμορραγούν, οι αθλητές ψυχολογικά και σωματικά υποφέρουν, οι προπονητές μένουν απλήρωτοι και κατά συνέπεια και εμείς οι αθλητές και γενικότερα όλοι ζουν σε μια αβεβαιότητα».
-Ποια είναι η άποψη σου για την απόφαση της πολιτείας να πατήσει το stop στον αθλητισμό, έστω με κάποιες εξαιρέσεις;
Ν.Δ. «Ο αθλητισμός και ειδικά ο ερασιτεχνικός πρέπει να παραμείνει ζωντανός. Είναι το μόνο που έχει μείνει στον κόσμο να ξεφεύγει από την καθημερινότητα και από το άγχος που στην κυριολεξία μας τρώει όλους. Ναι, πρέπει να υπάρξουν αυστηρά πρωτόκολλα, δυνατότητα για συχνά τεστ, συγκεκριμένα ωράρια και αριθμός αθλητών αλλά να μείνουν τα κολυμβητήρια ανοιχτά. Με σωστή οργάνωση όλα μπορούν να συμβούν. Χρειάζεται προγραμματισμός και διάθεση».
-Ο επόμενος στόχος σου; Θα περιμένεις να δώσεις αγώνες στην Ελλάδα, όταν το επιτρέψει η πολιτεία ή θα αγωνιστείς στο εξωτερικό;
Ν.Δ.: «Στο μυαλό μας και στο πλάνο που έχουμε φτιάξει στόχος είναι μέσα στον Ιανουάριο – Φεβρουάριο να μπορέσω να κυνηγήσω σε κάποιο αγώνα ιδανικά στο εξωτερικό το ολυμπιακό όριο. Όμως με την κατάσταση έτσι όπως κυλά δυστυχώς δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα απόλυτα. Άρα προς το παρόν κολυμπάμε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις».
– Αν όλα πάνε καλά και είσαι και στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες πού θα είναι η τρίτη σου συμμετοχή. Τι να περιμένουμε από τη Νόρα Δράκου;
Ν.Δ.: «Είναι πολύ νωρίς να κάνω πρόβλεψη από τώρα. Θέλω να το πάω βήμα-βήμα. Πρέπει αρχικά να πιάσω το όριο, να μου φύγει αυτό το άγχος και μετέπειτα να φτιάξω το πλάνο με την ομάδα μου για το πώς θα μπορέσω στην τρίτη μου αισίως Ολυμπιάδα να είμαι ανταγωνιστική και να καταφέρω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Το βασικό είναι να κυλήσει ομαλά η χρονιά, να μπορέσουμε να κάνουμε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας και πιο πολύ από όλα να μείνουμε υγιείς και αισιόδοξοι. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους, η ψυχολογία είναι διαφορετική και το σημαντικό είναι να μείνουμε υγιείς εμείς και οι οικογένειές μας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement