Connect with us

Συνεργασίες

«SMART CITY OF PATRAS»: Kαινοτομία στις κατασκευές- υποδομές»

Published

on

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή b2b Εκδήλωση, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού έργου, με θέμα: «Smart City of Patras: Kαινοτομία στις κατασκευές- υποδομές».

Αρχικά, τη συνάντηση χαιρέτησε ο Υπεύθυνος Γενικού Εμπορικού Μητρώου, Παναγιώτης Χελάς εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους στόχους και το περιεχόμενο του έργου από τον Βαγγέλη Μουρελάτο, Τεχνικός Υπεύθυνος του έργου.

Στην συνέχεια, οι 4 ομάδες του PITSTOP παρουσίασαν τις καινοτόμες Ιδέες που ανέπτυξαν, μέσω της συμμετοχής τους στην θερμοκοιτίδα PITSTOP και πως αυτές δίνουν λύσεις στις προκλήσεις του κατασκευαστικού κλάδου. Παρουσιάστηκαν τα βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος PITSTOP για τις 4 ομάδες.

Την ομάδα BitmyJob εκπροσώπησε ο Ν. Μίχος, την ομάδα UPARKο Αριστοτέλης Γανός, την ομάδα Liofylloη, Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου και την ομάδα Mechanical Thoughtο Απόστολος Μουσικάκης.
Μετά τον λόγο πήρε ο Γεώργιος Χρυσόμαλλος, MSc Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδικός Συνεργάτης Δημ. Τρικκαίων και Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής,ο οποίος αναφέρθηκε στις έξυπνες εφαρμογές που υλοποιούνται στο Δήμο Τρικκαίων

Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Τολίδης, εκπρόσωπος Δήμου Ιωαννιτών, μίλησε για την Έξυπνη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων από φορείς ΟΤΑ με χρήση ΤΠΕ παρουσιάζοντας την περίπτωση των κάδων συλλογής απορριμμάτων στον Δήμο Ζηρού.

Ο Πέτρος Γανός, Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών Δήμου Πατρέων αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Δήμου στη νέα Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Intelligent Cities Challenge” και παρουσίασε τις λύσεις που έχουν εφαρμοστεί στο Δήμο Πατρέων.

Η Δρ. Μαρία Μακρή, Επικεφαλής Τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε την Έξυπνη Διαχείριση Ενέργειας στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα το πρόγραμμα Esmartcity.

Ροή ειδήσεων

Advertisement