Connect with us

Παναχαϊκή

Μοχλός πίεσης από την Σούπερ Λιγκ 2, έστειλε αίτημα για πρεμιέρα στις 3/1 αλλά δύσκολα κι η Παναχαϊκή στην αναμονή

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Με αρκετές ειδήσεις πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2 και πάρθηκαν διάφορες αποφάσεις με τη σημαντικότερη ότι θα σταλεί σήμερα αίτημα στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για έναρξη του πρωταθλήματος στις 3 Ιανουαρίου.

Βέβαια οι πιθανότητες έναρξης στις 3 Ιανουαρίου είναι απειροελάχιστες αφού για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί διάφορα θέματα όπως είναι η εκκρεμότητα από την ΕΕΑ για να συνεδριάσει και να δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής σε Παναχαϊκή και Δόξα Δράμας.
Η λογική λέει πως το αίτημα της 3ης Ιανουαρίου κατατέθηκε ώστε να πιεστεί η επιτροπή των ειδικών να δώσει μια απάντηση με φόντο να ανάψουν πράσινο φως για δράση το διήμερο 9-10 Ιανουαρίου χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο.
Μάλιστα πηγές από την Αθήνα λένε πως οι επιδημιολόγοι είναι απίθανο να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση τέλος του χρόνου, αφού θα αναμένουν την πορεία εξέλιξης της πανδημίας μετά τις γιορτές. Οπότε η απάντηση πηγαίνει για την επόμενη εβδομάδα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά και να εξαρτώνται και από την πορεία του ιού.
Από εκεί και πέρα σημαντική απόφαση για Super League 2/Football League, ήταν το γεγονός πως αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΡΤ για μονοετές συμβόλαιο έναντι 4,3 εκατ. ευρώ (3,1 εκατ. για τη SL2 και 1,2 για τη Football League), οπότε άμεσα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
Ένα θέμα που συζητήθηκε χθες είναι και η ενδεδειγμένη λειτουργία της αποστολής των αποτελεσμάτων των τεστ covid-19 στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου ώστε να τηρείται απαρέγκλιτα η διαδικασία που λέει το πρωτόκολλο.
ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
Επίσης αυτό που αποφασίστηκε χθες είναι να κατατεθεί άμεσα αίτημα στην ΕΠΟ για να δοθεί παράταση της λήξης της φετινής σεζόν για ένα μήνα ή για όσο διάστημα μπορεί να δοθεί.
Ο λόγος είναι ξεκάθαρος αφού αν δεν δοθεί παράταση, δεν βγαίνει η διεξαγωγή πλέι-οφ και πλέι-άουτ και για αυτό χθες δεν βγήκε το καλεντάρι ούτε πότε θα μπουν οι εμβόλιμες αγωνιστικές.
Συζητήθηκε, τέλος, το θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών και θα υπογραφεί συμβόλαιο με την «Ευρωπαϊκή Πίστη».
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Η Παναχαϊκή, την οποία εκπροσώπησε παράγοντας της ομάδας στο χθεσινό Δ.Σ. αδημονεί να δοθεί το ΟΚ ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ενώ υπάρχει ικανοποίηση που τέλειωσε και η συμφωνία με την ΕΡΤ προκειμένου το συντομότερο να δοθεί η 1η δόση.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος χθες η μέρα είχε εργομετρικά και σήμερα θα γίνει η τελευταία προπόνηση πριν από την εορτή των Χριστουγέννων καθώς στη συνέχεια ο Νίκος Παπαδόπουλος θα δώσει ρεπό.
Το ρεπό θα έχει διάρκεια 3 ή 4 μέρες και θα ανακοινωθεί σήμερα στους κοκκινόμαυρους ώστε να έχουν το χρόνο να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να περάσουν τις εορτές με τις οικογένειές τους.
*Εκτός από τη συμφωνία με την ΕΡΤ, ένα ακόμα καλό νέο προέκυψε για τις ομάδες, μέσω νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε προχθές βράδυ στη Βουλή. Ψηφίστηκε τροπολογία, ώστε να μπαίνει φόρος ανά δελτίο στα κερδισμένα στοιχήματα και τα έσοδα θα μεταβαίνουν στις ομάδες. Σίγουρα υπάγονται σε αυτό το νέο μέτρο οι σύλλογοι της Super League 2 και της Football League, που θα λαμβάνουν ποσοστό από τον φόρο όμως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το ύψος των χρημάτων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement