Connect with us

Πολιτισμός

Ο Ροδομάγουλος, Ένα ταξίδι στ’ αστέρια

BIΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΩΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Published

on

Την πρώτη του συγγραφική δουλειά που απευθύνεται σε παιδιά παρουσιάζει ο Αιγιώτης ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Πρόκειται για το βιβλίο «Ο Ροδομάγουλος, Ένα ταξίδι στ’ αστέρια» σε εικονογράφηση της Έλενας Σιαπατόρη.

«Αν σου χαρίσω μια στιγμή, πού προλαβαίνεις να με πας;» Ο Ροδομάγουλος ενθουσιασμένος την κοιτά γεμάτος λαχτάρα. «Θα σε ταξιδέψω σε όλους τους γαλαξίες, και τη στιγμή θα την κάνω να φανεί αιώνας!»

Η Γη χαμογελά και, ενώ καταλαβαίνει την υπερβολή στα λόγια του, υποκύπτει στα καλοκάγαθα μάτια του. Μάτια τόσο εκφραστικά, που σαν αυτά δεν έχει ξαναδεί ποτέ της! «Αυτή η στιγμή είναι όταν η Σελήνη με κρύβει από τον Ήλιο», του λέει. «Και αυτή η στιγμή είναι πολύ κοντά. Θα προλάβεις;»

«Άσ’ το πάνω μου!» σαν να της απαντά με το πονηρό του χαμόγελο.

Και μεμιάς, χάνονται και οι δύο στα βάθη του διαστήματος.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο, μεγάλωσε στον Βύρωνα κι αγάπησε την Ελλάδα που ταξίδεψε, μαζί με τους ανθρώπους της· μα πιο πολύ τους καλοσυνάτους και χαμογελαστούς, γιατί αυτοί έχουν μια δύναμη να ομορφαίνουν περισσότερο τον τόπο τους.

Από παιδί ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός και, όταν μεγάλωσε, κάτι κατάφερα. Η μοίρα του χάρισε πολλές συνεργασίες με όμορφους και ταλαντούχους ανθρώπους στο θέατρο, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. «Έγραψα ένα παραμύθι, που ευελπιστώ να ταξιδέψει μεγάλους και μικρούς σ’ έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο μακρινό αλλά και κάπως γνώριμο. Κι εύχομαι, στις ξάστερες νύχτες που θα ’ρθουν, όταν κοιτάζετε τον ουρανό, ο Ροδομάγουλος να ζωντανεύει μέσα στις καρδιές σας…», αναφέρει ο ίδιος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement