Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ εφαρμόστηκε πρωτοποριακή μέθοδος Ηλίου χρησιμοποιήθηκε σε νήπιο με σοβαρό άσθμα

Published

on

Πολύ σημαντική ημέρα για το ΠΓΝΠ και συγκεκριμένα για τη ΜΕΘ Παίδων, καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μια πρωτοποριακή μέθοδος Ηλίου σε νήπιο το οποίο πάσχει από σοβαρότατο άσθμα.

Το κοριτσάκι διασωληνώθηκε αρχικά στο «Καραμανδάνειο» από την αναισθησιολόγο Λίτσα Τρίγκα η οποία και το συνόδευσε μέχρι το ΠΓΝΠ. Ως γνωστόν οι περιπτώσεις βαρέου άσθματος εμφανίζουν μεγάλη επικινδυνότητα στη διασωλήνωσεις. Το ΠΓΝΠ διαθέτει το μοναδικό σταθμό Ηλίου, η χορήγηση του οποίου γίνεται με ειδικό αναπνευστήρα, ο οποίος για το λόγο αυτό βρίσκεται στη μονάδα.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης μίλησε στο gnomip.gr εξηγώντας γιατί είναι τόσο σημαντική η ύπαρξη του αναπνευστήρα. Αναλυτικά ανέφερε:

«Πραγματικά ήταν μια πολύ σημαντική μέρα. Η κυρία Τρίγκα, έμπειρη αναισθησιολόγος του Καραμανδανειου,  διασωλήνωσε την μικρή ασθενή και την συνόδεψε η ίδια στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με τα πληρώματα των διασωστών. Έτσι έδωσε τον χρόνο σε εμάς να ετοιμάσουμε τον σταθμό ΗΛΙΟΥ και να το χορηγήσουμε με επιτυχία στην ασθενή”.

Και προσθέτει πως πρόκειται ένα σημαντικό γεγονός καθώς “η ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ είναι η μοναδική που διαθέτει ολοκληρωμένο σταθμό ηλίου με αντίστοιχο αναπνευστήρα και αυτό τιμά το νοσοκομείο μας και την Πάτρα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement