Connect with us

Υγεία

Οι διατροφικές τάσεις του 2021

Published

on

Μια ανασκόπηση στα διατροφικά δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς συχνά δίνει την πρώτη εικόνα του τι ενδεχομένως να περιλαμβάνει την τρέχουσα χρονιά η διατροφική μας καθημερινότητα.

Το σπιτικό φαγητό είναι τάση!
Ένα από τα πολλά που μας έμαθε το 2020, είναι το πώς να περνάμε περισσότερο δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα. Το μαγείρεμα αποδείχτηκε ένας από τους ίσως πιο αποτελεσματικούς τρόπους χαλάρωσης σε μια δυστοπική και πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση. Οι επισκέψεις στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αναζήτηση συνταγών «της παρηγοριάς» (comfort) αυξήθηκαν με αρκετό κόσμο να μαγειρεύει ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Την τιμητική του είχε το ψωμί που πολλοί δοκίμασαν να το φτιάξουν σε διαφορετικές εκδοχές, από τις πιο εύκολες (μπανανόψωμο) μέχρι τις πιο απαιτητικές (με προζύμι) εκδοχές του. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι στην πρώτη καραντίνα το ψωμί ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις διεθνώς ενώ οι δημοφιλείς αναζητήσεις περιλάμβαναν αλμυρά κρουασάν με αύξηση αναζήτησης 1532% και ιαπωνικά μπριός, με αντίστοιχη αύξηση 1081%. Οι «comfort» συνταγές όπως στην Αμερική η πίτα του βοσκού, τιμήθηκαν δεόντως αλλά φαίνεται και μια επιστροφή στα βασικά αφού αναζητήθηκαν και συνταγές με αλεύρι βρόμης και χωρίς αβγά. Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι αυτό αποτελεί και συνέχεια της στροφής που παρατηρήθηκε σε πιο προσεγμένες διατροφικές επιλογές, προσαρμοσμένες στη λογική του γνωστού ρητού «η τροφή σου, το φάρμακό σου». Σε αυτό το κομμάτι θα επανέλθουμε λίγο παρακάτω.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement