Connect with us

Διεθνή

Jack Ma: «Εξαφανίστηκε» ο συνιδρυτής της Alibaba – Χαμός στα social media

Published

on

Ερωτήματα έχει δημιουργήσει η «εξαφάνιση» του δισεκατομμυριούχου στον χώρο της τεχνολογίας Jack Ma. Ο συνιδρυτής του κολοσσού Alibaba, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία δημόσια εμφάνιση από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα σενάρια ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν οι NYT, όταν ο Jack Ma δεν εμφανίστηκε στο ως κριτής στο τελευταίο επεισόδιο του δικού του talent show “Africa’s Business Heroes”. Επίσης, δεν αντικαταστάθηκε από κάποιο άλλο στέλεχος της Alibaba και η φωτογραφία του αποσύρθηκε από το site της εκπομπής. Υπενθυμίζεται ότι ο Jack Ma είχε δηλώσει πως ανυπομονούσε να γνωρίσει όσους θα κατάφερναν να φτάσουν στον τελικό.

Εκπρόσωπος της Alibaba, μιλώντας στο CNNi, δήλωσε πως ο Jack Ma δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκπομπή λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων και αρνήθηκε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

Σημειώνεται ότι από την Δευτέρα εικασίες σχετικά με την «εξαφάνιση» του συνιδρυτή της Alibaba γίνονται και στα social media. Πολλά είναι άλλωστε τα σχόλια που κυκλοφορούν στο twitter με trend #JackMa και #Alibaba. Το τελευταίο tweet του Jack Ma στην πλατφόρμα ήταν τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με το investopedia.com.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Jack Ma
Οι κινεζικές αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την επιχειρηματική αυτοκρατορία του συνιδρυτή της Alibaba. Το Ant Group έχει τεθεί υπό τεράστιο έλεγχο τους τελευταίους μήνες αφότου ο Jack Μa έκανε μια αμφιλεγόμενη συζήτηση στη Σαγκάη στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Yahoo Finance.

«Το σημερινό χρηματοοικονομικό σύστημα είναι η κληρονομιά της Βιομηχανικής Εποχής», δήλωσε ο Μa στην ομιλία του. «Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα για την επόμενη γενιά και τους νέους. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το τρέχον σύστημα», πρόσθεσε.

www.newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement