Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης

ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΩΤΟ»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Σύννεφα» σκεπάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Πατρών, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που δρομολόγησαν την αλλαγή συσχετισμών στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τωρινή πλειοψηφία της διοίκησης έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά, για ενέργειες προηγούμενων διοικήσεων, που κατά την εκτίμηση της, έχουν προκαλέσει ζημιές στο Συνεταιρισμό και οφείλουν να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020 όταν η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού «Πρώτο» δεν ενέκρινε τα οικονομικά πεπραγμένα της τότε Διοίκησης. Στις 14 Αυγούστου 2020 διεξήχθησαν εκλογές και εξελέγη με οριακή πλειοψηφία (12-11) νέα διοίκηση, η οποία ανέλαβε τα ηνία στον Συνεταιρισμό και εξουσιοδοτήθηκε να πράξει από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων να διερευνήσει την διαχείριση των τελευταίων ετών και ο,τιδήποτε προκύψει να το προωθήσει στη Δικαιοσύνη.

Η έρευνα ξεκίνησε άμεσα και τα ευρήματά της, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στις μηνυτήριες αναφορές, θα αξιολογηθούν από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Από την πλευρά των προηγούμενων διοικήσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν κατατεθεί αγωγές κατά μελών της σημερινής πλειοψηφίας της διοίκησης, θεωρώντας ότι όσα αναφέρθηκαν σε συνελεύσεις και συνεδριάσεις του Δ.Σ., «είναι προσβλητικά σε βάρος μελών της».

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς οι αρμόδιες δικαστικές αρχές θα διερευνήσουν όλα τα προαναφερόμενα.

Η «Γ» θα συνεχίσει την έρευνα της για το θέμα και ασφαλώς θα φιλοξενήσει τις απόψεις που θα διατυπωθούν από τις δυο πλευρές.

 

Περισσότερα
Advertisement

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μύ(ω)λος από τις σταθμεύσεις-Στο Δημοτικό Συμβούλιο το απέραντο πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυριολεκτικά μύλος γίνεται στο Μώλο της Πάτρας, με τις σταθμεύσεις αυτοκινήτων, χωρίς να μπορεί να δοθεί λύση.
Δεκάδες τα αυτοκίνητα που μετακινούνται καθημερινά στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, παραβιάζοντας απαγορεύσεις και σήμανση, κινούνται σε χώρους χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Ακόμη και στη προβλήτα 4, που πριν έξι, περίπου, χρόνια είχε σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα με τους τρεις νέους νεκρούς, βρίσκουν «χώρο» για στάθμευση ορισμένοι οδηγοί, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε.
Κάτοικοι και φορείς της πόλης, εδώ και κάποια χρόνια διεκδίκησαν το θαλάσσιο μέτωπο και πρόσφατα αυτό αποδόθηκε στο Δήμο Πατρέων.

Η πόλη έχει πλέον την ευκαιρία να αξιοποιήσει μία μεγάλη έκταση 270 στρεμμάτων, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, που μπορεί όχι μόνο να αλλάξει όλη την παραλιακή ζώνη, αλλά και να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης σε μία περιοχή που μέχρι τώρα παραμένει αναξιοποίητη.

Ένα σημαντικό μέρος της έκτασης αυτής έχει μετατραπεί άτυπα σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο Δήμος της Πάτρας τώρα που έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς πρέπει άμεσα να προστατεύσει το μόλο της Αγ. Νικολάου και το θαλάσσιο μέτωπο αποδίδοντας τον στους πολίτες ως χώρο αναψυχής και περιπάτου. Σίγουρα όσοι διεκδικούσαν την παραλία της Πάτρας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της δεν το ζητούσαν για να φτιαχτεί ένα τεράστιο πάρκινγκ, άναρχο και αντιαισθητικό, στη βιτρίνα της πόλης.

Παρά την πανδημία η εικόνα αυτή δεν έχει μεταβληθεί και το ζήτημα τέθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουνάβης, απηύθυνε σχετικό ερώτημα στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η δημοτική αρχή, προκειμένου να εκλείψει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ο κ. Πελετίδης, στην απάντηση του, ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί από τη δημοτική αρχή, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε ετοιμότητα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο μετά το χιόνι περιμένει και τον κόσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου, από την επόμενη Πέμπτη 28 του μηνός, εφόσον δοθεί αύριο Παρασκευή και το πράσινο φως κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, βρίσκεται η Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Αγριος συμμετείχε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου οι επισκέπτες και χιονοδρόμοι να μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια το ελκυστικότερο των χειμερινών σπορ.

Στα πλαίσια των προφυλάξεων για την διασπορά του Covid-19 και με την άρση του περιορισμού μετακινήσεων από νομό σε νομό, ειδικά για τα ορεινά μέρη και καταλύματα.
«Έχουμε σχεδιάσει πως θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας, περιμένουμε λιγότερο κόσμο αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα» αναφέρει ο κ. Άγριος.

Ήδη οι πίστες στα Καλάβρυτα έχουν στρωθεί με χιόνι, το προσωπικό (μόνιμοι και συμβασιούχοι) είναι στη θέση του ενώ σε λειτουργία τίθεται και ο νέος εξοπλισμός που προμηθεύτηκε το Χιονοδρομικό, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Επαγγελματίες του τουρισμού στα Καλάβρυτα αλλά και την ορεινή Αχαϊα εκφράζουν πάντως, μιλώντας στην «Γ», τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Χιονοδρομικών με κλειστή την εστίαση και ιδιαίτερα εστιατόρια και καφέ εντός των καταλυμάτων.

Ήδη, λόγω του lockdown ο χειμερινός τουρισμός στα ορεινά της Αχαίας έχασε το 50% της σεζόν στις γιορτές και η ελπίδα για ανάκαμψη, παρά το γεγονός που έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον άλλους δύο μήνες γεμάτους, με μπόλικο χιόνι, περιορίζει τις ελπίδες για ανάκαμψη κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2020-2021.

Εκτός από τα κλειστά εστιατόρια και καφέ (το take away είναι αδύνατο με θερμοκρασίες κάτω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου), ακόμη και τα τουριστικά καταλύματα που παραμένουν ανοικτά δηλώνουν αδυναμία επαναλειτουργίας, χωρίς ‘υπηρεσίες εντός’ και παράλληλο άνοιγμα των λοιπών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής όπως και τα μαγαζιά που νοικιάζουν εξοπλισμό, σχολές χιονοδρομίας και εξαρτήματα χιονοδρομίας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παντραπεζική αιμοδοσία στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”

Δημοσιεύθηκε

στις

H Λέσχη Τραπεζικών Πάτρας σε συνεργασία με τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζών και το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» διοργανώνει Παντραπεζική Αιμοδοσία.

Η 73η Παντραπεζική Αιμοδοσία Πάτρας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη σχολαστικότητα και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στο ισόγειο του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας που στεγάζει τα Πολυιατρεία της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., στην οδό Κανακάρη 193 την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, από 08:30 – 13:30 και 19:00 – 21:0, με στόχο την άμβλυνση του προβλήματος της έλλειψης αίματος στο νομό.

Στην εκδήλωση εκτός από τους εργαζόμενους στις τράπεζες της πόλης, μπορούν να πάρουν μέρος και συμπολίτες εκτός του τραπεζικού χώρου προσφέροντας ζωή στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο και να ενταχθούν αυτόματα στη δύναμη του Σώματος Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέσχης Τραπεζικών Πάτρας, με όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την ένταξή τους σε έναν οργανωμένο σύλλογο.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα