Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών κατά του νέου νομοσχεδίου

Published

on

Ολοκληρώθηκε η πορεία  φοιτητών και εκπαιδευτικών κατά του νέου νομοσχέδιου για την τριτοβάθμια εκπαιδευση, στο οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνεται και η διάταξη για την αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Η πορεία στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 άτομα που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα έγινε υπό το αυστηρό βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ, Μηχανικών Η/Υ, Μαθηματικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΕΥΠ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών,

“Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.

Να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη πανεπιστημιακή αστυνομία! Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές και δουλειά με δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες.

Να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας μας, για την κάλυψη των διδακτικών κενών που έχει δημιουργήσει η τηλεκπαίδευση».

Να σημειωθεί πως στις 5.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και δεύτερη συγκέντρωση για την παιδεία στην πλατεία Γεωργίου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement