Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Εντοπίστηκε ένα μόνο θετικό rapid test κατά τους χθεσινούς ελέγχους

Published

on

Συνολικά 290 rapid tests στις πλατείες Γεωργίου και Ελευθερίας διενέργησαν χθες το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ, εκ των οποίων βρέθηκε μόνο ένα θετικό.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, επισκέφτηκαν τα σημεία στα οποία η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την 6η ΥΠΕ και το Κ.Υ. Βόρειου Τομέα, διενεργήθηκαν μαζικά rapid τεστ για την λοίμωξη Covid-19, στους δημότες, ενώ παρών ήταν ο δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κουνάβης.

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Bίβιαν Σαμούρη σε δήλωσή της είπε: «Στην πλατεία Γεωργίου και στα Προσφυγικά, στα γραφεία του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, πραγματοποιήσαμε rapid τεστ, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, τον ΕΟΔΥ, του Κέντρο Υγείας Βόρειου Τομέα Πατρών.

Από τα τεστ διαπιστώσαμε την εικόνα της στιγμής όσον αφορά στην επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη μας, γι’ αυτό έχουμε πει ότι για να βλέπουμε την διασπορά του κορωνοϊού στην Πάτρα, τα τεστ πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενα. Αυτή η συνεργασία θέλουμε να συνεχιστεί.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει τα rapid τεστ από μόνα τους δεν αρκούν, πρέπει να θωρακιστεί το υγειονομικό μας σύστημα και να ενισχυθούν τα νοσοκομεία μας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, δημιουργία νέων ΜΕΘ, εμβόλια, φάρμακα και όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement