Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προτάσεις για τον νέο εκλογικό νόμο στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτ. Ελλάδος στις 8 Φεβρουαρίου

Published

on

Με έντονες και πυρετώδεις διεργασίες κινήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά στις συνθήκες που δημιουργούνται εν όψει της ψήφισης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο του νέου νόμου που αφορά την Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών.

Επειδή ο χρόνος διαβούλευσης με τα θεσμικά όργανα είναι ιδιαίτερα σύντομος , οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετείχαν στο συμβούλιο , σε ένα κλίμα ιδιαίτερα συναινετικό συμφώνησαν, αφού άκουσαν προσεκτικά τις απόψεις όλων των μελών ,να επεξεργασθούν μια κοινή πρόταση, συγκεράζοντας και συγκλίνοντας όσο το δυνατόν τις εκφρασμένες απόψεις, εντός των επομένων ημερών, η οποία και θα κατατεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου με αποκλειστικό θέμα τον νέο εκλογικό νόμο.
Ωστόσο στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, ενώ έγινε ενημέρωση των μελών από τον πρόεδρο, Αθανάσιο Παπαδόπουλο για:
-Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
-Ταμείο Ανάκαμψης και Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού
-Οικονομική Κατάσταση – Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ
-Κινητικότητα Προσωπικού
-Μεταναστευτικό, Προσφυγικό και Δήμοι
-Το νέο ΕΣΠΑ και η συμμετοχή των Δήμων
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν επίσης και η ενημέρωση που δόθηκε από τον Δήμαρχο Αιγιάλειας, Δ. Καλογερόπουλο, για τις προσπάθειες που καταβάλει μέσα από την ιδιότητα του σαν πρόεδρος της επιτροπής της ΚΕΔΕ για το νέο ΕΣΠΑ, να κατοχυρωθεί στον νέο περιφερειακό σχεδιασμό του προγράμματος η συμμετοχή εκπροσώπων της ΤΑ πρώτου βαθμού.
Σημαντική επίσης ήταν η απόφαση η ΠΕΔ.ΔΕ να συμμετέχει ενεργά σαν συνδιοργανωτής σε εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο κάθε Δήμος της ΠΔΕ, με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement