Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρολίνα Ακινόσογλου στο gnomip.gr: «Υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα»

Published

on

«Υπάρχει μεγάλη διασπορά η οποία είναι ανομοιογενής στην κοινότητα. Δεν έχουμε συρροή κρουσμάτων σε μια κλειστή δομή που εύκολα ελέγχεται, αλλά έχουμε διάσπαρτες μονήρεις εστίες που δημιουργούν τις δικές τους κυψέλες και είναι σε πολλά σημεία στο κέντρο της Πάτρας, του νομού και της περιφέρειας».

Αυτό δηλώνει στο gnomip.gr η επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Καρολίνα Ακινόσογλου, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της από την αύξηση των κρουσμάτων.
«Οποιαδήποτε αύξηση των κρουσμάτων σαφώς και είναι ανησυχητικό καθώς μπορεί συνεπακόλουθα να οδηγήσει σε αυξημένη προσέλευση στα επείγοντα, σε αυξημένο αριθμό νοσηλειών και βαρέως πασχόντων.

Στο ΠΓΝΠ έχουμε 50% πληρότητα στην Κλινική Κορωνοϊού και 50-60% πληρότητα στην ΜΕΘ Covid-19 κάτι που δεν συνέβαινε την περασμένη εβδομάδα όπου είχαμε μηδέν περιστατικά και σήμερα έχουμε 5-6. Όσον αφορά στην χωρητικότητα στην Κλινική είμαστε πολύ καλά ελεγχόμενη αλλά δεν εφησυχάζουμε γιατί η πληρότητα αυτές τις μέρες φθάνει το 50-80% και το 80% δεν είναι μακριά από το 100%. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο σημείο που βρισκόμαστε».

Η κα Ακινόσογλου τόνισε πως η εικόνα στο κέντρο της Πάτρας είναι καλύτερη, θεωρώ ότι ο κόσμος συμμορφώνεται όμως υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που ακόμα συνωστίζεται, δεν τηρεί τις αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Ομως, όπως αναφέρει με έμφαση, «οι λίγοι αρκούν για να συμπαρασύρουν τους πολλούς».

Συνέστησε στους πολίτες να κάνουν σωστή χρήση της μάσκας, να μην τη φορούν στο λαιμό γιατί δεν προστατεύει.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για τα σχολεία ανέφερε πως «προφανώς θα αξιολογηθεί εκ νέου δεδομένου ίσως το νέο στέλεχος ίσως να απειλεί περισσότερο τα παιδιά.

Ομως για ευνόητους λόγους που τα σχολεία θα μπουν από τα τελευταία που θα σφραγίσουν την πόρτα τους».
Ανέφερε πως «είναι αυταπάτη να θεωρούμε πως τα κρούσματα βρετανικού στελέχους είναι μόνο αυτά που έχουν επιβεβαιωθεί γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» και τόνισε πως «το τρίπτυχο της προστασίας είναι η μάσκα, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η τήρηση των αυστηρών κανόνων υγιεινής».

Ροή ειδήσεων

Advertisement