Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ελεγχόμενη η κατάσταση στα Τριπόταμα-5 rapid θετικά σε σύνολο 230

Published

on

Αμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής των Καλαβρύτων στην ανησυχία που προκλήθηκε στα Τριπόταμα (Ψωφίδα) εξ αιτίας της ύπαρξης επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού που νοσηλεύθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στην Πάτρα.

Σήμερα Παρασκευή από το πρωί η ομάδα επιδημιολογικής επιτήρησης έσπευσε με επικλεφαλής της τον υπεύθυνο του δήμου για τον έλεγχο της διασποράς του Covid – 19 Θεόδωρο Νασιώτη και πραγματοποίησε εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους (ελέγθησαν 203 άτομα) στους οποίους ανταποκρίθηκε μάλιστα το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του οικισμού.

“Από τους ελέγχους εντοπίστηκαν 5 θετικά κρούσματα τα οποία, μαζί με το ήδη γνωστό κρούσμα, αθροίζουν 6 θετικούς στον κορωνοϊό στην περιοχή. Από τους 5, οι δύο είναι σχετιζόμενοι, στενές επαφές δηλαδή, του ήδη γνωστού κρούσματος και 3 ακόμη που βρέθηκαν θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα. Η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη γίνεται περεταίρω ιχνηλάτηση στο περιβάλλον των 3 -ας το πούμε- ορφανών κρουσμάτων. Θεωρούμε ότι η διασπορά είναι υπό έλεγχο και αν χρειαστεί θα επαναληφθούν” δήλωσε ο Θ. Νασιώτης.

Τα επόμενα 24ωρα, την Τρίτη, με νέους ελέγχους, θα δοθεί έμφαση στην Κλειτορία με δειγματοληπτικούς ελέγχους μετά την νόσηση εκπαιδευτικού η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν σήμερα τα σχολεία, Γυμνάσιο και ΓΕΛ, στην Κλειτορία.

Π.Σ

Ροή ειδήσεων

Advertisement