Connect with us

Μπάσκετ

Ο Γιάννης Αθηναίου του Προμηθέα μίλησε στον ΕΣΑΚΕ για τους φετινούς στόχους της ομάδας

Published

on

Η νίκη του Προμηθέα επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ προκάλεσε… θόρυβο, ωστόσο για την ομάδα της Πάτρας είναι ένα ακόμη πετραδάκι στο οικοδόμημα που χτίζει φέτος και μάλιστα με περίεργους ρυθμούς.

Μόλις μέσα στον Ιανουάριο ο Προμηθέας κλήθηκε να δώσει επτά αναμετρήσεις για την Basket League και ο απολογισμός μόνο εντυπωσιακός μπορεί να χαρακτηριστεί. Έφυγε δύο φορές με το ροζ φύλλο αγώνα από το ΟΑΚΑ, νίκησε το Λαύριο, νίκησε τον Ηρακλή και πέρασε και από το Αγρίνιο κόντρα στο Μεσολόγγι. Ο «νέος» Προμηθέας βρίσκει ρυθμό και σταδιακά επιβεβαιώνει στο παρκέ τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν και φέτος να στοχεύει στην κορυφή.
Ένας από τους παίκτες που συνετέλεσαν στην αλλαγή της εικόνας είναι ο Γιάννης Αθηναίου. Ο διεθνής γκαρντ μετά από μία σεζόν που έμεινε εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, άρχισε τη σεζόν στο Περιστέρι και πλέον στην Πάτρα δείχνει και πάλι τα στοιχεία που του επέτρεψαν να διεκδικήσει μέχρι και την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική.
Ο Γιάννης Αθηναίου μιλά στο www.esake.gr και αναφέρεται στους φετινούς στόχους του Προμηθέα που φτάνουν ως και την κατάκτηση ενός τίτλου, την περιπέτεια του τραυματισμού του, αλλά και τον στόχο που έχει ο ίδιος.
Μέρος της συνέντευξης:
– Προέρχεστε από μία εντυπωσιακή και ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Πώς προετοιμαστήκατε για το παιχνίδι και πώς το διαχειριστήκατε;
«Δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα για να μπορέσουμε να παίξουμε και σύμφωνα με τις δυνατότητές μας να κάνουμε αυτά που μας ζητά ο κόουτς. Ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένοι και παραμείναμε στο πλάνο μας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμα και όταν βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ αλλά και όταν χάσαμε τη διαφορά που κυνηγούσαμε.
Όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά. Πετύχαμε και τον Παναθηναϊκό έπειτα από δύο παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Είναι σημαντικό κι αυτό γιατί έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαχείριση της ενέργειας. Εμείς αυτό θέλαμε, να μπορέσουμε να βγάλουμε ενέργεια γιατί ξέραμε πως ο Παναθηναϊκός λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών θα είχε πρόβλημα».
– Μέσα σε δύο εβδομάδες νικήσατε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό , την ΑΕΚ και μία το πρωτοπόρο Λαύριο. Αρχίζουμε να βλέπουμε τον Προμηθέα όπως τον έχετε στο μυαλό σας;
«Αυτό θα το πούμε με μεγαλύτερη σιγουριά αργότερα. Εμείς θέλουμε να αποκτήσουμε την ταυτότητα που θέλει ο κόουτς, να είμαστε στην ίδια σελίδα και στην άμυνα και στην επίθεση. Είχαμε ένα καλό δείγμα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σκοπός είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να το διατηρήσουμε και στα επόμενα παιχνίδια».
– Ποιος είναι ο φετινός στόχος του Προμηθέα, το ταβάνι του; Ενδεχομένως ένας δεύτερος τίτλος;
«Εννοείται και γι’ αυτό θα παλέψουμε. Η ομάδα κατέκτησε το Σούπερ Καπ και υπάρχουν και οι άλλοι δύο τίτλοι, το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω πως δεν έχουμε στο μυαλό μας να “χτυπήσουμε” και τους δύο τίτλους έτσι όπως είναι στημένος φέτος ο Προμηθέας. Βέβαια πρέπει να το αποδείξουμε και στην πράξη».
– Η ομάδα έχει αλλάξει πρόσωπο κατά τη διάρκεια της σεζόν, με αρκετούς νέους παίκτες.
«Έγιναν αρκετές αλλαγές και η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την αρχή. Έχουν γίνει πέντε με έξι αλλαγές, ουσιαστικά μιλάμε για τη μισή ομάδα. Δεν ήρθαμε όλη την ίδια στιγμή οπότε χρειαζόταν περισσότερος χρόνος.
Όπως είπε και ο κόουτς η ομάδα άλλαξε δύο-τρεις φορές μέσα στη χρονιά. Από εδώ και πέρα πιστεύω ότι ο καθένας θα βρίσκει τον ρόλο του στην ομάδα. Βέβαια όσο αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα πρέπει να συνδυάζεται και με θετικά αποτελέσματα.
Γνωρίζουμε κι εμείς πως πρέπει να παίρνουμε νίκες έστω και αν θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Σιγά – σιγά θα βρίσκουμε τον δρόμο μας και θα είμαστε όλο και καλύτεροι».

Ροή ειδήσεων

Advertisement