Connect with us

Μαγειρική

Σοκολατόπιτα με άρωμα μανταρινιού

Published

on

 

 

Υλικά (για 8 μερίδες)

220γρ. μπάρες με σοκολάτα

750ml γάλα αγελαδινό ή ρυζιού

200γρ. μέλι

φλούδες από 3 μανταρίνια

2 μεσαία αβγά

40γρ. κορν φλάουρ

100γρ. κουβερτούρα

4 μικρά φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε παγωμένο νερό)

Εκτέλεση:

Βάζετε τις μπάρες σε πλαστικό ή γυάλινο μπολ και ζεσταίνετε για 40-60 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Με πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής αναμιγνύετε καλά τις μαλακές πλέον μπάρες έτσι ώστε η σοκολάτα στη βάση τους να ανακατευθεί καλά με τα δημητριακά. Ρίχνετε το μίγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα 24-26 εκ., στην οποία έχετε βάλει μια λαδόκολλα και με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής απλώνετε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, με τη βάση ενός λείου ποτηριού πιέζετε το μίγμα, έτσι ώστε να αφαιρέσετε τον περιττό αέρα και να στρωθεί ακόμα καλύτερα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Σε μεσαίο σκεύος ρίχνετε το γάλα, το μέλι και τις φλούδες των μανταρινιών και τα ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παράλληλα, σε μεσαίο μπολ ρίχνετε τα αβγά και το κόρν φλάουρ και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Μόλις το γάλα αρχίσει να αχνίζει, αφαιρείτε από την κατσαρόλα τις φλούδες μανταρινιών και το ρίχνετε με μια κουτάλα σιγά-σιγά στο μπολ με τα αβγά να ανεβάσετε τη θερμοκρασία τους χωρίς όμως να μαγειρευτούν. Προσθέτετε το μίγμα στο σκεύος και σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύετε έντονα με τον αβγοδάρτη μέχρι να το φέρετε σε σημείο βρασμού. Tο μίγμα θα αρχίσει να πήζει. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε την κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Τέλος, στύβετε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Βγάζετε από το ψυγείο την αποσπώμενη φόρμα και αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με τις μπάρες. Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να δέσει. Ξεφορμάρετε και απολαμβάνετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement