Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαραμάδα αισιοδοξίας από τη μείωση των νέων μολύνσεων-546 ενεργά κρούσματα σ’ όλη την Αχαΐα

Published

on

Χαραμάδα αισιοδοξίας προκύπτει από την μείωση των ενεργών κρουσμάτων στην Αχαΐα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία καταγραφή, προκύπτει ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα ανήλθαν σε 546 την περασμένη εβδομάδα, όταν την προηγούμενη Δευτέρα ήταν 639!
Η μείωση συνίσταται σε 93 λιγότερα άτομα που προσεβλήθηκαν από την λοίμωξη Covid -19, γεγονός που αφήνει περιθώρια για να πάρουμε μια ανάσα το επόμενο διάστημα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργών κρουσμάτων καταγράφεται στον Δήμο Πατρέων στον οποίο κατεγράφησαν 461 ενεργά κρούσματα. Ακολούθησε, ο Δήμος Αιγιάλειας με 57 ενεργά κρούσματα, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με 28, ο Δήμος Καλαβρύτων με 10 και ο Δήμος Ερυμάνθου με 16.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος καταγράφοντας την εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση όπως αποτυπώθηκαν από την Πολιτική Προστασία τις τρεις τελευταίες Δευτέρες, στις 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου 2021.
X. Μπονάνος: «Το δύσκολο τούνελ
συνεχίζεται, όμως υπάρχει ελπίδα»

«Από την εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται ότι είμαστε λίγο καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα. Παραμένουμε όμως ψηλά σε ενεργά κρούσματα και συνεπώς η περιφερειακή μας ενότητα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Παρατηρήθηκαν αυξομειώσεις αλλά μείωση ενεργών κρουσμάτων στην τελευταία εβδομάδα σε όλες τις περιοχές της περιφερειακής μας ενότητας. Η πίεση όμως στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι υψηλή λόγω των περιστατικών των προηγούμενων δυο εβδομάδων. Το δύσκολο τούνελ συνεχίζεται Όμως η ελπίδα υπάρχει με την αύξηση των εμβολιασμών. Θα πάμε καλύτερα. Πρέπει να αντέξουμε, είναι μονόδρομος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπονάνος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement