Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων Πόλο Α1 Ανδρών και Α΄ Γυναικών

Published

on

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε πως η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε θετικά για την έναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας σε τρία ακόμη αθλήματα, μεταξύ των οποίων η Α1 Κατηγορία Υδατοσφαίρισης των Ανδρών και Α΄ Κατηγορία των Γυναικών.

Χθες οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με τους παράγοντες των ομάδων ώστε να προχωρήσουν στην ανανέωση των προγραμμάτων των πρωταθλημάτων. Για την Α1 Εθνική Ανδρών, με δεδομένο ότι η Εθνική Ομάδα Πόλο κατέκτησε πανηγυρικά για 16η φορά και 11η συνεχόμενη το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο σίγουρα θα επιλέξουν το πρωτάθλημα να επισπευτεί. Η επανέναρξη ορίζεται για την προσεχή Τετάρτη 3 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό από παράγοντες της Ομοσπονδίας. Οι αγώνες θα διεξάγονται Τετάρτη-Σάββατο.
Ακόμη αναμενόταν να αποφασισθεί και η επανέναρξη της Α΄ Εθνικής Γυναικών Πόλο όπου απομένουν να διεξαχθούν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρους κύκλους της ΚΟΕ οι αγώνες θα διεξάγονται Πέμπτοι και Κυριακή αρχής γενομένης από την Τετάρτη 3 Μαρτίου. Οι περισσότερες ομάδες έχουν βελτιωθεί αγωνιστικά μιας και έχουν επιτραπεί οι προπονήσεις από την 1η/1/21. Το πιο πιθανό είναι το Σαββατοκύριακο να ορισθούν τα εξ αναβολής παιχνίδια όπως το παιχνίδι ανάμεσα στην ΝΕΠ και την Λάρισα.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Ολυμπιακού Τουρνουά Πόλο Γυναικών για τους Αγώνες Τόκιο 2021. Στον Α΄ Όμιλο η πρόκριση για τις τέσσερις αντίπαλες της Νότιας Αφρικής πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο θα παίξει σημαντικό ρόλο η τελική κατάταξη, αφού όλοι θέλουν το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα προκειμένου να συναντήσουν το μεγάλο φαβορί, τις ΗΠΑ, όσο δυνατόν αργότερα.
Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που δε λάβει μέρος η Νότια Αφρική, τη θέση της θα πάρει η ελληνική Εθνική ομάδα, η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης.
Α’ Όμιλος: Ισπανία, Αυστραλία, Ολλανδία, Καναδάς, Νότια Αφρική.
Β’ Όμιλος: ΗΠΑ, Ρωσία, Ουγγαρία, Κίνα, Ιαπωνία.
Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες σε χιαστί προημιτελικούς: 1Α-4Β, 2Α-3Β, 3Α-2Β, 4Α-1Β.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΠ
Στο μεταξύ, κανονικά πραγματοποιήθηκαν χθες σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της Πάτρας τα τεστ για τον Covid-19 όπου συμμετείχαν όλα τα κορίτσια και το staf της πατρινής ομάδας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement