Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πόσοι νοσηλεύονται με covid-19

Published

on

Χθες, από τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν 84 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, έντεκα λιγότερα από προχθές, όμως, όλα μαρτυρούν πως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και προκαλεί ασφυξία στα νοσοκομεία της περιοχής μας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των γιατρών, νοσηλεύονταν 100 ασθενείς στην Κλινική Κορωνοϊού και άλλοι 20 στην ΜΕΘ Covid.

Παράλληλα, στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ, σύμφωνα με τον διευθυντή της, καθηγητή Γαβριήλ Δημητρίου νοσηλεύονταν τα τρία βρέφη (2,5 μηνών, 6 μηνών και 58 ημερών) και το 6χρονο παιδί που νοσηλευόταν με συμπτώματα της νόσου καβασάκι, ενώ το κοριτσάκι των 8 ετών που είχε βρεθεί θετικό επρόκειτο να λάβει εξιτήριο.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας, στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν χθες 63 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κλινική Κορωνοϊού και άλλοι 8 στη ΜΕΘ Covid -19.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων σηκώνει μεγάλο βάρος καθώς οι συρροές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι αυξημένες και η πίεση είναι αφόρητη.
Όσο ο αριθμός των νέων διαγνώσεων παραμένει υψηλός, τόσο η πίεση θα εντείνεται το σύστημα υγείας της περιοχής μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement