Connect with us

Μαγειρική

Φιλέτο ψαρονέφρι με πουρέ και σάλτσα ροδιού     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 φιλέτα ψαρονέφρι

Για την μαρινάδα

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μέλι

1/3 φλιτζανιού βαλσαμικό ξίδι με ρόδι

1 κουτ. σούπας σάλτσα Ουόρσεστερ

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

πιπέρι

Για την σάλτσα ροδιού

1 κούπα φρέσκο χυμό ροδιού

2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με ρόδι

Για τον πουρέ

1 κιλό πατάτες, σε μέτριους κύβους

γάλα όσο χρειαστεί

100γρ. βούτυρο φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο ακαθάριστο

4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μικρό μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά τις μαρινάδας και ανακατεύετε. Βυθίζετε το κρέας στη μαρινάδα και το αφήνετε για 2 ώρες περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βγάζετε το κρέας απ’ την μαρινάδα, το στεγνώνετε καλά, το λαδώνετε και αλατίζετε. Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι και ροδίζετε το κρέας. Σβήνετε με 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι. Μεταφέρετε το κρέας σε ταψί και το ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Σε μικρό σκεύος βάζετε όλα τα υλικά για την σάλτσα ροδιού και σιγοβράζετε για 1 ώρα ανακατεύοντας τακτικά. Αφήνετε να κρυώσει. Σε κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες, νερό και γάλα σε αναλογία 50-50 μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες, 1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Στραγγίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το βούτυρο, λίγα από τα υγρά τις κατσαρόλας και αλατοπιπερώνετε. Καθαρίζετε το σκόρδο, το λιώνετε και το ρίχνετε στο μίγμα. Χτυπάτε με μίξερ χειρός για 2 λεπτά και διορθώνετε τη γεύση και την υφή με αλάτι, πιπέρι και γάλα. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύετε. Κόβετε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε επάνω στον πουρέ. Περιχύνετε με την σάλτσα ροδιού και γαρνίρετε με ένα κλωναράκι φρέσκο θυμάρι και φρέσκο καρπό ροδιού.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement