Connect with us

Ελλάδα

Χαρταετός με sms-Τι θα ισχύσει σήμερα

Published

on

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν σήμερα Καθαρή Δευτέρα, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη Παρασκευή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει κοντά στις οικίες των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι όπως και τις υπόλοιπες ημέρες, οι μετακινήσεις με SMS 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο για όσους κινούνται πεζή ή με ποδήλατο. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι κανονικά θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ισχύει σήμερα και επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις με τα SMS στο 13033 με τους αριθμούς 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία.
Πιο αναλυτικά:
Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός δήμου, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (πχ μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κοκ)
Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και ATM τραπεζών με sms 3 πραγματοποιούνται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας
Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Συνεπώς, για να πετάξουμε τον χαρταετό σε κάποιο κοντινό χώρο πρασίνου, μετακινούμαστε μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.
Στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας (sms 4), οι αστυνομικοί ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα (όπως κάθε μέρα) και διαρκεί ως τις 5 το πρωί.
Κανονικά θα λειτουργήσουν όπως κάθε χρόνο οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, ενώ ανοιχτοί θα είναι φούρνοι, ιχθυοπωλεία και μίνι μάρκετ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement