Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας

Published

on

Σταθερά υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο της πανδημίας στην «κόκκινη» Αχαΐα, η οποία το τελευταίο 24ωρο μετρά 63 νέες μολύνσεις και 192 νοσηλείες!

Λόγω της πιεστικής κατάστασης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας από τις συνεχείς ροές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας αποφασίστηκε να ανοίξει από σήμερα και νέα Κλινική Covid. Πρόκειται για την μετατροπή της Ουρολογικής Κλινικής σε χώρο νοσηλείας περιστατικών Covid, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ΜΕΘ Kορωνοϊού με έξι νέα κρεβάτια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Covid του ΠΓΝΠ στην οποία παρέστη και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
«Η συνεδρίαση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα με τους συμμετέχοντες καθηγητές και τα στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου. Επισημάνθηκε ως αναγκαιότητα να ανοίξει άλλη μια κλινική προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι για την εφημερία με δεδομένο ότι η ροή των εισαγωγών εξακολουθεί να γίνεται με μεγάλη ένταση», δήλωσε στην «Γ» ο κ. Καρβέλης. Σημείωσε, επίσης, πως «παράλληλα αποφασίσαμε την επέκταση της ΜΕΘ Covid -19 με άλλα έξι κρεβάτια, έχοντας πλέον διαθέσιμα συνολικά 43 κρεβάτια σε ΜΕΘ και ΜΑΦ».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, μέχρι χθες το απόγευμα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 21 ασθενείς στην MΕΘ Covid-19, 89 στις Κλινικές Κορωνοϊού και δύο παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική.
Στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» που εφημέρευε χθες και η προσέλευση ήταν αυξημένη, νοσηλεύονταν 70 ασθενείς στην Κλινική (δόθηκαν 14 εξιτήρια χθες το μεσημέρι αλλά τις βραδινές ώρες αυξήθηκε η προσέλευση) και 10 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid 19.

Ροή ειδήσεων

Advertisement