Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πάνω από 200 οι νοσηλείες ασθενών covid-19

Published

on

Στην… εντατική το υγειονομικό σύστημα της περιοχής μας καθώς η πίεση της πανδημίας παραμένει ασφυκτική.

Χθες ανακοινώθηκαν 68 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, με το επιδημιολογικό φορτίο να παραμένει σταθερά υψηλό και γι’ αυτό άλλωστε παραμένουμε σε «βαθύ κόκκινο» όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην Πάτρα καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και ήδη τα νοσοκομεία βρίσκονται κοντά στο κόκκινο.

Τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό ενώ αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα γιατρούς και τον υγειονομικό κρατικό μηχανισμό είναι η αύξηση των αναγκών σε κλίνες ΜΕΘ.

Χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας νοσηλεύονται συνολικά 209 ασθενείς με λοίμωξη Covid, εκ των οποίων οι 36 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 93 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού, 27 στην ΜΕΘ Covid -19 και δύο περιστατικά στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 78 ασθενείς στην Κλινική Κορωνοϊού και άλλοι 9 στην ΜΕΘ Covid.

Ροή ειδήσεων

Advertisement