Connect with us

Αθλητισμός

To γκολ δίνει την νίκη

Published

on

Η Παναχαϊκή υποδέχεται (2:45μ.μ.) σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Δόξα Δράμας για την «μάχη» της 6άδας

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ

Το πρόβλημα όπως γνωρίζουν όλοι στην Παναχαϊκή είναι το σκοράρισμα και η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα το αποτυπώνει ίσως με τον καλύτερο τρόπο.

Όλη την εβδομάδα ο προπονητής της Παναχαϊκής προσπαθεί να βρει λύσεις έτσι ώστε οι κοκκινόμαυροι να μπορέσουν να βρουν τρόπο να στείλουν την μπάλα στο πλεχτό κάτι που θα τους δώσει και τη νίκη.

Δυστυχώς οι Aχαιοί έχουν μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα ενώ παράλληλα διαθέτουν μια από τις καλύτερες άμυνες έχοντας δεχτεί μόλις 9 τέρματα. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι κοκκινόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν μια καλύτερη συγκομιδή στα γκολ σίγουρα θα βρίσκονταν άνετα στην πρώτη 6άδα.

Το θέμα είναι όμως το πώς θα βρει τον τρόπο να σκοράρει και ο Χρήστος Καραπίτσος προσπάθησε εκ των έσω να βρει αυτή την λύση με σκοπό να αποκτηθούν οι τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί κόντρα στην Δόξα.

Η νίκη είναι μονόδρομος αφού βρισκόμαστε στην 18η αγωνιστική με την σημερινή και απομένουν μόλις τέσσερις για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να οδηγηθούμε στα μπαράζ ανόδου και παραμονής.

Ο στόχος των κοκκινόμαυρων φυσικά είναι να βρεθούν στα πλέι οφ και γι’ αυτό στα πέντε με το σημερινό παιχνίδι οι απώλειες θα πρέπει να είναι ελάχιστες ως μηδενικές.

Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν κάτω από την 6η θέση και θα δώσουν αγώνες μπαράζ παραμονής που και εκεί θα πρέπει να τερματίσεις στην 7η θέση με διαφορά βαθμών από την 8η και 9η θέση για να έχεις το πάνω χέρι.

ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

Στο χθεσινό πρόγραμμα είχαμε τρεις αναμετρήσεις με τα Χανιά να κερδίζουν τον Διαγόρα με 1-0 και τα Τρίκαλα με 3-2 τον Εργοτέλη. Αυτό σημαίνει ότι αν η Παναχαϊκή σήμερα νικήσει την Δόξα τότε η διαφορά με τους Ροδίτες που βρίσκονται πλέον στην 6η θέση θα είναι στο -1, ενώ με Εργοτέλη και Χανιά στο -3. Μάλιστα οι δύο τελευταίες ομάδες θα έρθουν στην Πάτρα και η Παναχαϊκή θα έχει θεωρητικά το πάνω χέρι στην «μάχη» για την είσοδό της στην εξάδα.

ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Χθες το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας και ευτυχώς χωρίς κανένα νέο πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι ο Χρήστος Καραπίτσος θα έχει στην διάθεσή του τόσο τον Αραβίδη όσο και τον Πλιάτσικα. Οι μοναδικοί απόντες θα είναι οι τραυματίες Μουστακόπουλος και Αποστολόπουλος. Όσον αφορά την αποστολή ο Χρήστος Καραπίτσος θα την ανακοινώσει στο γήπεδο της Αγυιάς.

 

ΚΑΡΑΠΙΤΣΟΣ

«Κοιτάω μόνο την ομάδα μου»

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Χρήστος Καραπίτσος μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης δήλωσε στην «Γ» για το σημερινό παιχνίδι. «Το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο και όπως έχουμε δει κανένα δεν είναι. Εύκολο μπορούμε να το κάνουμε εμείς με την απόδοσή μας. Δεν βλέπουμε κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη η οποία θα μας δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το στόχο μας που είναι η 6άδα.

Για να έρθει αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας γιατί το οποιοδήποτε λάθος μπορεί να μας κοστίσει» Όσον αφορά για τα χθεσινά αποτελέσματα των Χανίων και των Τρικάλων ο Χρήστος Καραπίτσος τόνισε: «Ήταν καλά αποτελέσματα για εμάς αλλά δεν κοιτάμε τους αντιπάλους μας. Εγώ κοιτάω τι κάνει η ομάδα μου και εμείς αύριο πρέπει να κερδίσουμε».

 

Αναλυτικά το σημερινό (2:45μ.μ.) πρόγραμμα με τους διαιτητές

Απόλλων Λάρισας-Ιωνικός

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Καραγιάννης (Θράκης), Δημόπουλος (Φλώρινας)

4ος: Μέγας (Πιερίας)

Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Θανασιάς (Ηπείρου)

4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

ΟΦ Ιεράπετρας-Λεβαδειακός

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου), Αναστασάκης (Χανίων)

4ος: Λεμπέσης (Πειραιά).

Ροή ειδήσεων

Advertisement