Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας αφήνει πίσω του το Περιστέρι και φουλάρει για την αυριανή μάχη με Κολοσσό Ρόδου

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Παρότι πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη, την 3η συνεχόμενη και σε μεγάλο ποσοστό έχει κλειδώσει την είσοδό της στην πρώτη τετράδα η ομάδα του Προμηθέα διατηρεί χαμηλούς τόνους και κοιτάζει την επόμενη μάχη στη Ρόδο.

Η πατρινή ομάδα, μετά την απραξία των 20 ημέρων λόγω του covid-19, και στο Περιστέρι έδειξε πως έχει βρει ρυθμό την κατάλληλη χρονική περίοδο και είναι έτοιμη να διεκδικήσει το καλύτερο και στο πρωτάθλημα.

ΤΡΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ MVP O ΤΖΕΡΑΪ ΓΚΡΑΝΤ

Για τους φίλους των αριθμών, τρεις παίκτες του Προμηθέα έφυγαν με ρεκόρ μετά το τέλος του αγώνα με το Περιστέρι και ήταν καταλυτικοί για να έρθει μια ακόμα σπουδαία νίκη.

Μεταξύ άλλων το «2» ήρθε χάρη και στην παρουσία των αδερφών Γκραντ και του Μιχάλη Λούντζη. Όλοι τους έφυγαν από το Περιστέρι με κάποιο ρεκόρ καριέρας.

Ο Τζέριαν Γκραντ τα έκανε όλα στο παρκέ με 20 πόντους, έξι ριμπάουντ, εννιά ασίστ με τις οποίες ισοφάρισε την κορυφαία επίδοσή του αφού τόσες είχε και κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, για να τελειώσει το παιχνίδι με 34 βαθμούς στο ranking. Στατιστικά ήταν το καλύτερο από τα 12 παιχνίδια του στη Basket League.

Μάλιστα για δεύτερη φορά στην Basket League της φετινής σεζόν, MVP of the Week αναδεικνύεται ο Τζέριαν Γκραντ του Προμηθέα.

Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ του Προμηθέα με τις 287 συμμετοχές στο NBA είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος της Εβδομάδας ύστερα από την εκτός έδρας νίκη της ομάδας της Πάτρας επί του Λαυρίου για την 12η αγωνιστική και συγκέντρωσε 34 βαθμούς στο ranking στη νίκη του Προμηθέα στο Περιστέρι επί της τοπικής ομάδας για την 20ή αγωνιστική της κανονικής περιόδου αποδεικνύοντας πως είναι πολύτιμη μεταγραφή.

Ο Τζεράι Γκραντ έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα στις ρακέτες, τελειώνοντας το παιχνίδι με ρεκόρ καριέρας στην Basket League αφού είχε 21 πόντους. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν εκείνη των 17 που είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια με το Λαύριο και τον Παναθηναϊκό.

*Ο Μιχάλης Λούντζης σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τις έξι ασίστ που μοίρασε, αφού είχε από πέντε, δύο φορές ως παίκτης των Τρικάλων στη σεζόν 2017-18 και μία ως παίκτης του Λαυρίου στη σεζόν 2018-19 απέναντι στον ΠΑΟΚ.

«ΠΕΤΑΞΕ» ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΡΟΔΟ

Τελικά η αποστολή του Προμηθέα δεν έμεινε στην Αθήνα για να κάνει προετοιμασία αλλά προτίμησε να «πετάξει» χθες το πρωί για την Ρόδο και να προπονηθεί σε γήπεδο του νησιού για δύο μέρες.

Η προετοιμασία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί σήμερα με απογευματινή προπόνηση όπου θα γίνουν και οι τελευταίες δοκιμές από τον Πατρινό τεχνικό που έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement