Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Ποδηλατικός όμιλος Πατρών συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής!

Published

on

Σημαδιακή ήταν η χθεσινή μέρα για τον Ποδηλατικό όμιλό της Πάτρας ο οποίος συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής καθώς ιδρύθηκε στις 8 Απριλίου του 1971 και αναμφισβήτητά έχει γράψει σπουδαίες διακρίσεις στην ιστορία του αθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1971 – 2021 50 ΧΡΌΝΙΑ Π.Ο.Π. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ

Η 8/4/1971 είναι σταθμός για την ποδηλασία της πόλης μας. Τη μέρα αυτή ιδρύθηκε ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (ΠΟΠ) μετά από ιδέα του τότε ποδηλάτη της Ε.Α.Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ.

Την εποχή εκείνη υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός σε τοπικό επίπεδο, αφού υπήρχαν ισχυρά ενεργά σωματεία όπως η Ε.Α.Π., η Π.Γ.Ε., ο Εθνικός και το Σκαγιοπούλειο. Η λαμπρή πορεία του Π.Ο.Π. άρχισε να διαγράφεται από την πρώτη χρονιά συμμετοχής του (1972) στο τοπικό πρωτάθλημα με τα παρακάτω αποτελέσματα:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ στα 100χλμ. ΟΜΑΔΙΚΟ, με τους Βυθούλκα Διονύσιο, Διαμαντόπουλο Βασίλειο, Μοσχόπουλο Παναγιώτη, και Σταυριανό Κωνσταντίνο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στα 50 χλμ. ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ, Μοσχόπουλος Παναγιώτης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στα 150 χλμ. ΑΝΤΟΧΗΣ, Διαμαντόπουλος Βασίλειος.

Μεγάλη η τιμή για εμένα να είμαι το πρώτο αθλητικό μέλος του Π.Ο.Π. αλλά και μαζί με τον αείμνηστο εξάδελφο μου ΒΑΓΓΕΛΗ στην οδό Καραΐσκάκη 162 (στο κατάστημά του) να κάνουμε διάφορες σκέψεις σχετικά με την φανέλα και τα χρώματα που θα βάζαμε. Θυμάμαι μια φωτογραφία στον τοίχο από έναν Ιταλό ποδηλάτη από όπου πήραμε τα χρώματα για την φανέλα που ήταν το κίτρινο και το μοβ, άσχετα που στο τέλος βγήκε κίτρινο και σκούρο κόκκινο διότι το πλεκτήριο όπου παραγγέλθηκαν αυτά τα χρώματα διέθετε. Ας μας προσέχει ο ιδρυτής μας από εκεί ψηλά που βρίσκεται, να ευχηθώ οι νέοι που θα αναλάβουν τον σύλλογό να καταφέρουν να γιορτάσουν τα 100 χρόνια προσφοράς στην νεολαία και στον αθλητισμό γενικότερα.

Η πρώτη φωτογραφία είναι η πρώτη ομάδα του Π.Ο.Π. από αριστερά :Βακρόπουλος Κωνσταντίνος -Σταυριανός Κωνσταντίνος -Διαμαντόπουλος Βασίλειος – Αργυρόπουλος Νικόλαος-Μοσχόπουλος Παναγιώτης -Βυθούλκας Διονύσιος  και ο ιδρυτής μας ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. Η φανέλα είναι επετειακή για τους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας στον  43ο Αγώνα “ΘΥΣΙΑΣ” που φιλοδοξούμε και ελπίζουμε να καταφέρουμε να  διοργανώσουμε από 28 έως 30 Μαΐου 2021″.

Ροή ειδήσεων

Advertisement