Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μικρή… ανάσα ελευθερίας-Μερική επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα και για τους πολίτες της Αχαΐας με την επαναλειτουργία του εμπορίου, έτοιμοι για άνοιγμα των ρολών οι επιχειρηματίες

Published

on

Επιστροφή, έστω και μερικώς, στην κανονικότητα από σήμερα για τους πολίτες της Αχαΐας, καθώς επαναλειτουργούν μετά από ένα μακρύ χρονικό διάστημα, τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και τα καταστήματα ΟΠΑΠ με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου επί της ουσίας επιδιώκεται να δοθεί μία ακόμη «ανάσα ελευθερίας», ωστόσο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς στην Αχαΐα τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλούς δείκτες.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Χθες οι έμποροι της Πάτρας πραγματοποίησαν τις τελευταίες προετοιμασίες στα καταστήματά τους για να υποδεχτούν τους καταναλωτές.
Εκτός από τα νέα είδη, πολλοί έμποροι έχουν αφήσει ορισμένα εμπορεύματα της προηγούμενης σεζόν με μεγάλες προσφορές για να καλυφθούν ορισμένες ανάγκες των καταναλωτών που τόσους μήνες δεν είχαν την δυνατότητα να ψωνίσουν, αλλά να έχουν και οι ίδιοι την ευκαιρία να προωθήσουν προϊόντα και είδη που είχαν «στοκάρει» αφού δεν πρόλαβαν να τα πουλήσουν.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν λάβει όλα τα υγειονομικά μέτρα, έχουν ενημερώσει τους υπαλλήλους τους ώστε να τηρούν το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για αποστάσεις, χρήση μασκών και αντισηπτικών ώστε το άνοιγμα να συνοδεύεται με ασφάλεια.
Τα εμπορικά καταστήματα σηκώνουν ρολά στις 9 σήμερα το πρωί εξυπηρετώντας τους πελάτες τους είτε με click inshop κατόπιν ραντεβού, είτε με click away (προπαραγγελία και παραλαβή χωρίς είσοδο στο κατάστημα).
Οι καταναλωτές θα μπορούν να μετακινούνται προς τα καταστήματα αποστέλλοντας SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού.
Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.
Στο SMS στο 13032 ο χρήστης αναγράφει μόνο το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του.
Η απάντηση που λαμβάνει σε περίπτωση έγκρισης είναι «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».
Στο δεύτερο μήνυμα εντός της ίδιας ημέρας θα λαμβάνει αρνητική απάντηση.
Επίσης παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.
ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Επίσης, από σήμερα στο λιανεμπόριο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πελατών – εμβαδού έχει ως εξής:
> Για επιφάνειες έως 500 τ.μ., 1 άτομο/25 τ.μ.
> Για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ., για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.
ΤΕΣΤ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Να σημειωθεί ότι, από σήμερα και καθημερινά μεταξύ 8:30 – 10:30 κάθε πρωί, οι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας, θα μπορούν να προσέρχονται στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου και να διενεργούν rapid test, ώστε ο κλάδος θα επαναλειτουργήσει ασφαλώς και να διατηρεί καθημερινά έναν βαθμό υψηλής υγειονομικής επιτήρησης.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement