Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αυτοψία στο Αρχαίο Ωδείο εν όψει των καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και της ένταξης των αρχαιολογικών χώρων στις εκδηλώσεις του θεσμού, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, επισκέφθηκε το Ρωμαϊκό Ωδείο από κοινού με την προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αννίτα Κουμούση και τον μηχανικό του Δήμου Πατρέων, Αντώνη Δαλαγιώργο.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα εικόνα, προέχει η αντικατάσταση της ξύλινης κατασκευής στο χώρο της ορχήστρας ( ημικύκλιο σκηνής). Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2018, από τους εργαζόμενους στο Δήμο, είχε γίνει στο Ρωμαϊκό Ωδείο ολική ανακαίνιση των χώρων αυτών, καθώς και αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου και των φωτιστικών σωμάτων.
Υπενθυμίζεται, ότι σε πρόσφατη επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στυλιανή Μενδώνη, έχει ζητηθεί η έγκαιρη παραχώρηση ατελώς των αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί καλοκαιρινές εκδηλώσεις.
Για τον Πολιτιστικό Οργανισμό, ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, γι’ αυτό ως δήμος δίνουμε ανάσες πολιτισμού στον πατραϊκό λαό να εμψυχώνεται, να ψυχαγωγείται σε συνθήκες δύσκολες που η ανεργία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ανύπαρκτα ωράρια είναι ο κανόνας στη ζωή μας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement