Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αυτοψία Κικίλια στον Κηφισό: Αποφασισμένος να κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η πρόληψη να γίνει στο ύψιστο δυνατό επίπεδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοψία κατά μήκος του Κηφισού πραγματοποίησε σήμερα, από νωρίς το πρωί, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γγ, Βασίλη Παπαγεωργίου, και μηχανικούς του υπουργείου. Ο κ. Κικίλιας διενήργησε αυτοψία στην κοίτη του ποταμού προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αν υπάρχουν φερτά υλικά μέσα σε ρέματα, καθώς και τι μέτρα πρόληψης χρειάζεται να ληφθούν.

Ο κ. Κικίλιας, σε δηλώσεις του, γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αυτοψίες στη Μάνδρα αλλά και εκτός Αττικής, ενώ υπογράμμισε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει αποστείλει κατεπείγουσες επιστολές σε όλους τους αρμοδίους, περιφέρειες και δήμους, σχετικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν. Επιπλέον, τόνισε ότι μετά από τρία χρόνια εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες, ώστε να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας κατά μήκος του Κηφισού εντοπίστηκαν πολλά σημεία, τα οποία έχουν φραγεί από φερτά υλικά λόγω βροχοπτώσεων που έχουν σημειωθεί, καθώς επίσης σκουπίδια, μπάζα ακόμα και πεταμένα έπιπλα, με αποτέλεσμα να υπάρχει -για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του Κηφισού- μεγάλος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα, στην περίπτωση ακόμη και μίας έντονης βροχόπτωσης.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ειδικούς επιστήμονες, τους μηχανικούς μας, σε μία αυτοψία που γίνεται από εδώ μέχρι το δέλτα του Κηφισού, γιατί θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η κοίτη του ποταμού και τι μπορεί να γίνει προληπτικά», σημείωσε ο κ. Κικίλιας και επεσήμανε ότι μετά από τρία χρόνια, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες ώστε να προχωρήσουν τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement