Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένας χρόνος δίχως την Σοφία Καυκοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ένας χρόνος, που λείπει από κοντά μας η γλυκύτατη γριούλα, που κόσμησε τον τόπο μας, Σοφία (χήρα) Παν. Καυκοπούλου.

 

Καταγόταν από το ιστορικό Άνω Καστρίτσι και ήταν γόνος της επίσης ιστορικής οικογένειας των Αλεξανδροπουλαίων, γενναίων συμπολεμιστών του Θ. Κολοκοτρώνη. Σύζυγος του πρωτοψάλτη και αγροτοσυνεταιριστή Παναγιώτη Καυκόποουλου και μητέρα του γνωστού δημοσιογράφου και διευθυντή της βυζαντινής χορωδίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλη Καυκόπουλου, υπήρξε σημείο αναφοράς στην Πάτρα και στη Δυτική Αχαΐα. Η οικογένειά της, το προσεχές Σάββατο 17 Απριλίου, θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνό της, σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της πανδημίας, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Άνω Αλισσού μαζί με το επίσης ετήσιο μνημόσυνο της γηραιότερης του Αλισσού, Μάχης Ανδρέα Νιφόρα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι μαζικές παρουσίες σε κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και ο Μ. Αλέξανδρος- “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

-«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις».

Η φράση αυτή αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο και λέγεται για κάποιον που παραβιάζει ο ίδιος τις αρχές του, που τα λόγια του με τις πράξεις του παρουσιάζουν μία ανακολουθία, που άλλα λέει κι άλλα κάνει.

Κάποιοι τη θυμήθηκαν πρόσφατα με αφορμή μαζικές παρουσίες σε δυσάρεστο κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και φυσιολογικά απόρησαν: Πώς εξασφαλίστηκαν οι μετακινήσεις, καθώς ισχύει η απαγόρευση; Ακόμη και οι συμμετέχοντες, που συνήθως και βαρύγδουπα απευθύνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων, τα παραβιάζουν οι ίδιοι;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξανά στο ΠΓΝΠ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Παλαιοκώστας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ καθώς κρίθηκε για δεύτερη φορά αναγκαία μέσα σε λίγες ημέρες η μεταγωγή του Νίκου Παλαιοκώστα από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στο ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr ο βαρυποινίτης παρουσίασε υψηλή πίεση, εξετάστηκε από τους γιατρούς του σωφρονιστικού καταστήματος και αποφασίστηκε,  η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραμένει σταθερή η Αχαΐα-Ξανά διψήφια η Αιτωλοακαρνανία-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταθερός παραμένει ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Αχαΐα για ακόμη ένα 24ωρο, με 49 νέες μολύνσεις να αφορούν το νομό. Αντίθετα επίκεντρο της διασποράς στη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί η Αιτωλοακαρνανία με 107 νέες διαγνώσεις, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η καταναμή:

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα