Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η αγωνία των πιστών-Έσπασαν τα τηλέφωνα χθες στους Ιερούς Ναούς της Πάτρας για να ενημερωθούν για το ωράριο λειτουργίας της Μεγάλης Εβδομάδας

Published

on

Η μετάθεση της Αναστάσεως από τα μεσάνυχτα στις 9 το βράδυ προκάλεσε έκπληξη στους πιστούς και της Πάτρας, οι οποίοι «βομβάρδισαν» με τηλέφωνα τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας για να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι ιερείς των ναών της Μητροπόλεως Πατρών περιμένουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία και θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας τους κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας των Παθών, αν και όπως έγινε γνωστό στην προχθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας το πλαίσιο έχει προαποφασιστεί.

Η Ιερά Σύνοδος, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, απεφάσισε την χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα για τους καθεδρικούς και μεγάλους ναούς και πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων. Επίσης θα αξιοποιηθούν οι προαύλιοι χώροι των Εκκλησιών για να μην υπάρξει μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση.

ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού εφαρμόζει πιστά τα μέτρα της πολιτείας και υπακούει στις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας, κάτι που αναμένεται να πράξει και αυτή τη φορά. Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος όλο το διάστημα της πανδημίας είχε καλέσει τους πιστούς να εφαρμόζουν τα μέτρα για την προστασία από την λοιμική νόσο του κορωνοϊούτ, ενώ όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει σαφείς εντολείς στους εφημέριους των ναών να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα της πολιτείας.

«ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»

Οι Μητροπόλεις όλης της χώρας δήλωσαν πως θα σεβαστούν τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, αν και υπάρχουν επιφυλάξεις από ορισμένες όπως έχει διαφανεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement