Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αργύρης Τζουβελέκης: «Μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών κατά 50% έως 15 Μαΐου»

Published

on

Τι προβλέπει για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αχαΐα, ο αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής και υπεύθυνος της 2ης Κλινικής COVID-19, του ΠΓΝΠ, ΑργύρηςΤζουβελέκης.

Της Τέτας Γιαννάρου

Μείωση κρουσμάτων κατά 50% και σταδιακή μείωση των νοσηλειών με αποτέλεσμα να κλείσει η μια από τις κλινικές COVID -19 με προοπτική σύμφωνα με τις προβλέψεις των στατιστικών στοιχείων να κλείσουν και άλλες στο ΠΓΝΠ, αφού θα υπάρξει κλιμακούμενη μείωση των νοσηλειών που θα αποφορτίσει σταδιακά το Σύστημα Υγείας, επισημαίνει με δηλώσεις του στην «Γ» ο αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας-Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής και υπεύθυνος της 2ης Κλινικής COVID-19, ΑργύρηςΤζουβελέκης.
«Είναι ενθαρρυντικό ότι επιστρέψαμε σε επίπεδο επιδημιολογικής εικόνας στην περίοδο του Φεβρουαρίου όπου η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη. Είναι η πρώτη φορά μετά από το μακρύ διάστημα της οξείας φάσης που έχουμε κενά κρεβάτια στις κλινικές», τονίζει. Επιπρόσθετα ο καθηγητής Τζουβελέκης εμφανίζεται αισιόδοξος σε σχέση με την περαιτέρω ευοίωνη εξέλιξη, αφού όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «με δεδομένη την αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, αν δεν υπάρξουν σοβαρές παρεκτροπές το τριήμερο του Πάσχα στις 14-15 Μαΐου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία και τους αντίστοιχους υπολογισμούς θα έχουμε μείωση του ποσοστού κρουσμάτων / νοσηλειών της τάξεως του 50% και αυτή η στατιστική πρόβλεψη προσμετράται σαφώς στα υπέρ μιας ενθαρρυντικής εικόνας αποκλιμάκωσης της οξείας φάσης της πανδημίας που προοιωνίζει θετική εξέλιξη για το καλοκαίρι». Καταλήγοντας ο ίδιος τονίζει την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων αυτές τις εορταστικές μέρες για να αποκλειστεί μια δυσάρεστη ανατροπή.

138 ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Σε 138 ανέρχονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ 57 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού, 2 στην Παιδιατρική Κλινική, και 25 στην ΜΕΘ Covid -19, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» 43 ασθενεις στην Κλινική και 11 στην ΜΕΘ Covid.

Ροή ειδήσεων

Advertisement