Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απεργιακό μπαράζ σε δυο «δόσεις» για την Εργατική Πρωτομαγιά

Published

on

Απεργιακό μπαράζ για την Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα και την Πέμπτη και στην Πάτρα, ενώ η αργία μετατέθηκε για σήμερα, οπότε και θα παραμείνουν κλειστά εμπορικά καταστήματα και δημόσιο.

Σήμερα έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ, αναφέροντας σε σχετική της ανακοίνωση πως «την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα», ενώ για την Πέμπτη η απεργία έχει προκηρυχθεί από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Μάλιστα, στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μεθαύριο Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10.30 το πρωί. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί την πρώτη μαζική απεργιακή απάντηση στις «ανατροπές του αιώνα» που δρομολογεί η κυβέρνηση στα Εργασιακά, με τον νόμο – έκτρωμα για τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, τη γενίκευση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Την ίδια στιγμή, η Πρωτομαγιά είναι στενά συνδεδεμένη με τον αγώνα που δίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία και τη διαχείριση της πανδημίας, διεκδικώντας την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, τη λήψη και τήρηση μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς».

Επίσης, σήμερα απεργούν οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα αύριο Τετάρτη να μην κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εξ άλλου ανήμερα την Πρωτομαγιά που φέτος συνέπεσε με τον Μ. Σάββατο ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τιμώντας τους αγώνες της εργατικής τάξης, κατέθεσε στεφάνι, στο μνημείο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Όλγας), σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στην κατάθεση έδωσαν το «παρών» μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης ανέφερε πως «είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο, να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους. Σήμερα, με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό να δουλεύουμε λιγότερο, εξασφαλίζοντας περισσότερο και πιο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement