Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Στον όμιλο της Πάτρας κληρώθηκαν ΝΟΠ και ΝΕΠ για την Α2 Εθνική πόλο

Published

on

Στον Ομιλο της Πάτρας κληρώθηκαν σήμερα οι ομάδες πόλο του  ΝΟΠ  και της ΝΕΠ  στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών του πόλο. Μαζί με τα «δελφίνια» και τους «δαίμονες» θα συμμετάσχουν και ο ΝΟ Καλαμάτας και ο Μίλων, ενώ οι άλλοι 3 Ομιλοι της α΄ φάσης (οι αγώνες θα γίνουν 4-6/6) έχουν ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνας): Νηρέας Γέρακα, Ηλυσιακός, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Νηρέας Χαλανδρίου.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνας): ΑΕ Χαϊδαρίου, Ιωνικός Νίκαιας, ΓΣ Ηλιούπολης, Τρίαινα Βούλας.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Θεσσαλονίκης): Αρης Θεσσαλονίκης, ΟΦΘ, ΝΟ Λάρισας, Παναθηναϊκός.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων της α΄ φάσης, οι 16 ομάδες ανάλογα με την κατάταξη τους στους 4 Ομίλους, θα κληρωθούν στους 4 νέους Ομίλους της β΄ φάσης (2-4/7). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση, θα τεθούν επικεφαλής, ως διοργανώτριες Ομίλων, στους οποίους και κατατάσσονται αντίστοιχα οι 2ες, οι 3ες και οι 4ες.

Στην συνέχεια, οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης, προκρίνονται στην τελική φάση (16-18/7), ενώ στην Β’ Εθνική, λόγω των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Στην τελική φάση θα σχηματιστούν 2 Ομιλοι με κλήρωση (2 πρώτες και 2 δεύτερες ανά Ομιλο, από τη β΄ φάση).

Με τη διεξαγωγή των αγώνων στους 2 Ομίλους και την κατάταξη των ομάδων, έχουμε τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος Α1-Β2 και Β1-Α2, όπου θα διεξαχθούν 2 αγώνες. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς τερμάτων (από μία νίκη δηλαδή), αλλά και δύο ισοπαλιών, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού, οι ομάδες του οποίου και προβιβάζονται στην Α1 Εθνική. Οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 3η-4η θέση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement