Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θαλασσόνερο και αλατόνερο ασπίδα κατά του κορωνοϊού ;

Ο αν. Καθηγητής Βιοχημείας, της  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς υποστηρίζει πως οι συχνές πλύσεις του ρινοφάρυγγα μειώνουν  το ϊικό φορτίο του κορωνοϊού

 

Published

on

 

 

Της Τέτας Γιαννάρου, από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

 

Είναι δυνατόν το  αλατόνερο και το θαλασσινό νερό να αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά του κορωνοϊού; Ναι, σύμφωνα με τον αν. καθηγητή Βιοχημείας, της  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνο Πουλά, ο οποίος  υποστηρίζει πως  έρευνα   που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες και παράλληλα  κλινική μελέτη που διεξήχθη σε κλινική covid-19  στο  ΠΓΝΠ φαίνεται  πως οι συχνές πλύσεις του ρινοφάρυγγα με διάλυμα  5% χλωριούχου νατρίου (αλάτι) σε νερό  μειώνουν το ιικό φορτίο στα κρούσματα του κορωνοϊού. «Στην κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε κλινική covid-19  του ΠΓΝΠ διεφάνει ότι τρείς ρινικές πλύσεις εντός διαστήματος 6 ωρών μειώνουν κατά περίπου 20% το ϊικό φορτίο των νοσούντων από κορωνοϊό» δηλώνει στη «Γ» ο κ. Πουλάς εξηγώντας το φαινόμενο με γνώμονα τις ιδιότητες του ιού « Με δεδομένο πως ο ιός είναι αερομεταφερόμενος και  το ϊικοό φορτίο που μεταφέρεται  είναι υπεύθυνοτόσο για την μεταδοτικότητα όσο και για την βαρύτητα της νόσου, η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί πολύτιμο βοήθημα τόσο για την πρόληψη της νόσου, όσο και για την μείωση του ϊικού φορτίου στους ασθενείς, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της μεταδοτικότητας και ανάσχεση της βαριάς νόσησης».

«ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΜΕΣΑ ΠΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΑ ΜΕ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ»

Ο αν. Καθηγητής Βιοχημείας, της  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, προτρέπει τους πολίτες που το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, να αρχίσουν συχνές πλύσεις της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας  με αλατόνερο για να απομακρύνουν το δυνατόν περισσότερο ϊικόφορτίο  κορωνοϊού από τον οργανισμό τους « Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται και προληπτικά», υποστηρίζει «και μάλιστα τώρα το καλοκαίρι που τα θαλάσσια μπάνια είναι μια ευχάριστη διέξοδος το θαλασσόνερο  θα αποβεί   μια μικρή ασπίδα προστασίας κατά  του κορωνοϊού».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement