Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θαλασσόνερο και αλατόνερο ασπίδα κατά του κορωνοϊού ;

Ο αν. Καθηγητής Βιοχημείας, της  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς υποστηρίζει πως οι συχνές πλύσεις του ρινοφάρυγγα μειώνουν  το ϊικό φορτίο του κορωνοϊού

 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Της Τέτας Γιαννάρου, από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

 

Είναι δυνατόν το  αλατόνερο και το θαλασσινό νερό να αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά του κορωνοϊού; Ναι, σύμφωνα με τον αν. καθηγητή Βιοχημείας, της  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνο Πουλά, ο οποίος  υποστηρίζει πως  έρευνα   που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες και παράλληλα  κλινική μελέτη που διεξήχθη σε κλινική covid-19  στο  ΠΓΝΠ φαίνεται  πως οι συχνές πλύσεις του ρινοφάρυγγα με διάλυμα  5% χλωριούχου νατρίου (αλάτι) σε νερό  μειώνουν το ιικό φορτίο στα κρούσματα του κορωνοϊού. «Στην κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε κλινική covid-19  του ΠΓΝΠ διεφάνει ότι τρείς ρινικές πλύσεις εντός διαστήματος 6 ωρών μειώνουν κατά περίπου 20% το ϊικό φορτίο των νοσούντων από κορωνοϊό» δηλώνει στη «Γ» ο κ. Πουλάς εξηγώντας το φαινόμενο με γνώμονα τις ιδιότητες του ιού « Με δεδομένο πως ο ιός είναι αερομεταφερόμενος και  το ϊικοό φορτίο που μεταφέρεται  είναι υπεύθυνοτόσο για την μεταδοτικότητα όσο και για την βαρύτητα της νόσου, η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί πολύτιμο βοήθημα τόσο για την πρόληψη της νόσου, όσο και για την μείωση του ϊικού φορτίου στους ασθενείς, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της μεταδοτικότητας και ανάσχεση της βαριάς νόσησης».

«ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΜΕΣΑ ΠΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΑ ΜΕ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ»

Ο αν. Καθηγητής Βιοχημείας, της  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, προτρέπει τους πολίτες που το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, να αρχίσουν συχνές πλύσεις της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας  με αλατόνερο για να απομακρύνουν το δυνατόν περισσότερο ϊικόφορτίο  κορωνοϊού από τον οργανισμό τους « Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται και προληπτικά», υποστηρίζει «και μάλιστα τώρα το καλοκαίρι που τα θαλάσσια μπάνια είναι μια ευχάριστη διέξοδος το θαλασσόνερο  θα αποβεί   μια μικρή ασπίδα προστασίας κατά  του κορωνοϊού».

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγριογούρουνα στην Αχαϊα, αγριογούρουνα και στη Βαρκελώνη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ποιος είπε ότι δεν έχουμε κανένα κοινό στοιχείο με τη Βαρκελώνη; Κι όμως έχουμε, και αυτό δεν είναι άλλο από τα προβλήματα που προκαλούν τα αγριογούρουνα. Όπως συμβαίνει και σε περιοχές της Αχαϊας, τα αγριογούρουνα επιτίθενται με δριμύτητα και στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Μόνο πέρυσι, στη Βαρκελώνη αναφέρθηκαν 1.200 συμβάντα με αγριογούρουνα. Ακόμη και η Κολομβιανή ποπ σταρ Σακίρα είπε ότι τα ζώα επιτέθηκαν στην ίδια και τον γιο της ενώ έκαναν περίπατο σε πάρκο!

Μακάρι βέβαια να είχαμε και θετικές ομοιότητες με τη Βαρκελώνη, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη πονεμένη ιστορία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σβηστά φανάρια στο κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Εκτός λειτουργίας  τέθηκαν τα φανάρια στη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Κανακάρη, όπως και στη συμβολή της Κανακάρη με την Ερμού.

Ενδεχομένως κάποιος να παρατηρήσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φωτεινοί σηματοδότες στο κέντρο της Πάτρας βγαίνουν «οφ», δεν θα είναι και η τελευταία.

Κατά τα άλλα, το «έξυπνο» φανάρι που λειτουργεί στην Αγίου Ανδρέου μάς έλειπε…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Ναύπακτος κι εμείς  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Λευκή Νύχτα» διοργανώνει απόψε ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του, σκοπός της «Λευκής Νύχτας» είναι να διαφημιστεί η αγορά της Ναυπάκτου σε ένα ευρύτερο κοινό, με την παράλληλη προσέλκυση κόσμου στη γραφική και ιστορική κωμόπολη, που θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Πώς είπατε; Εάν υπάρχει κανένα αντίστοιχο νέο από την Πάτρα; Ε, λοιπόν, σήμερα είναι Παρασκευή 19 Αυγούστου και στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, αντί να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στη διοργάνωση ανάλογων εξωστρεφών δράσεων, έχουν το μυαλό τους στις εσωτερικές έριδες και διαμάχες.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα