Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θαλασσόνερο και αλατόνερο ασπίδα κατά του κορωνοϊού ;

Ο αν. Καθηγητής Βιοχημείας, της  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς υποστηρίζει πως οι συχνές πλύσεις του ρινοφάρυγγα μειώνουν  το ϊικό φορτίο του κορωνοϊού

 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Της Τέτας Γιαννάρου, από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

 

Είναι δυνατόν το  αλατόνερο και το θαλασσινό νερό να αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά του κορωνοϊού; Ναι, σύμφωνα με τον αν. καθηγητή Βιοχημείας, της  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνο Πουλά, ο οποίος  υποστηρίζει πως  έρευνα   που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες και παράλληλα  κλινική μελέτη που διεξήχθη σε κλινική covid-19  στο  ΠΓΝΠ φαίνεται  πως οι συχνές πλύσεις του ρινοφάρυγγα με διάλυμα  5% χλωριούχου νατρίου (αλάτι) σε νερό  μειώνουν το ιικό φορτίο στα κρούσματα του κορωνοϊού. «Στην κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε κλινική covid-19  του ΠΓΝΠ διεφάνει ότι τρείς ρινικές πλύσεις εντός διαστήματος 6 ωρών μειώνουν κατά περίπου 20% το ϊικό φορτίο των νοσούντων από κορωνοϊό» δηλώνει στη «Γ» ο κ. Πουλάς εξηγώντας το φαινόμενο με γνώμονα τις ιδιότητες του ιού « Με δεδομένο πως ο ιός είναι αερομεταφερόμενος και  το ϊικοό φορτίο που μεταφέρεται  είναι υπεύθυνοτόσο για την μεταδοτικότητα όσο και για την βαρύτητα της νόσου, η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί πολύτιμο βοήθημα τόσο για την πρόληψη της νόσου, όσο και για την μείωση του ϊικού φορτίου στους ασθενείς, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της μεταδοτικότητας και ανάσχεση της βαριάς νόσησης».

«ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΜΕΣΑ ΠΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΑ ΜΕ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ»

Ο αν. Καθηγητής Βιοχημείας, της  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, προτρέπει τους πολίτες που το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, να αρχίσουν συχνές πλύσεις της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας  με αλατόνερο για να απομακρύνουν το δυνατόν περισσότερο ϊικόφορτίο  κορωνοϊού από τον οργανισμό τους « Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται και προληπτικά», υποστηρίζει «και μάλιστα τώρα το καλοκαίρι που τα θαλάσσια μπάνια είναι μια ευχάριστη διέξοδος το θαλασσόνερο  θα αποβεί   μια μικρή ασπίδα προστασίας κατά  του κορωνοϊού».

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έπιασε «τόπο» η παρέμβαση του Πρύτανη-Πύκνωσαν τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας στο αίτημα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα για την αύξηση των δρομολογίων, προκειμένου να μην παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται λόγω και της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπούρας, το Αστικό ΚΤΕΛ μετά την παρέμβασή του, τον ενημέρωσε πως «από την Δευτέρα 18/10/2021 έχουμε προβεί σε πύκνωση των δρομολογίων με σταθερή 5λεπτη συγκοινωνία έως τις 18:00 καθώς και 3λεπτη συγκοινωνία τις ώρες αιχμής (8:00-9:00 και 14:00-16:00). Εκτιμούμε ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και ο κόσμος εξυπηρετείται πλήρως. Παραμένουμε σε επιφυλακή». Ωστόσο, εκκρεμεί η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Προαστιακό.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λιμάνι: Νέα επίθεση σε οδηγό από μετανάστες

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, επιστρέφει η βία στο λιμάνι της Πάτρας με πρωταγωνιστές παράνομους μετανάστες.

Έλληνας οδηγός έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μετά από ξυλοδαρμό του. Ο οδηγός βρισκόταν με το όχημα του στην πλάστιγγα του λιμανιού όταν διαπίστωσε ότι εισχώρησαν μετανάστες. Πήγε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ζήτησε να απομακρυνθούν

.Τότε μια άλλη ομάδα μεταναστών του επιτέθηκε και τον έστειλε νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν ράμματα στο κεφάλι.
Είναι εντελώς αδικαιολόγητο το γεγονός ότι μέσα στο λιμάνι δεν υπάρχει προστασία των εργαζομένων οδηγών, ούτε καν στην ζυγαριά όπου επειδή σταματούν γίνονται συνεχώς προσπάθειες να μπουν σε αυτοκίνητα.
Το περιστατικό σκόρπισε ανησυχία στον κλάδο αφού φαίνεται ότι η ανομία και η βία μάλλον επιστρέφουν.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκέντρωση από πρώην εργαζόμενους της Κοινωφελούς και ένταση με τον Κώστα Πελετίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πρώην εργαζόμενους Κοινωφελούς Προγράμματος του 2020 πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί έξω από το Δημαρχείο Πατρών, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Μάλιστα, οι πρώην εργαζόμενοι περίμεναν τον Κώστα Πελετίδη κάτω από το Δημαρχείο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, όταν του ζητούσαν επίμονα να επαναφέρει το θέμα τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Προσφύγατε στη δικαιοσύνη και το δικαστήριο αποφάσισε», ανέφερε ο κ. Πελετίδης, επισημαίνοντας πως από την στιγμή που υπάρχει δικαστική απόφαση δεν υπάρχει κανένα νόημα να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση.
Οι πρώην εργαζόμενοι που πριν από μερικές ημέρες είχαν απευθυνθεί με ανοικτή επιστολή τους προς τη δημοτική Αρχή κάνοντας λόγο για διαφορετική αντιμετώπισή τους, κάλεσαν και πάλι τον Δήμαρχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών και να δώσει μία απάντηση, φέρνοντας παράλληλα, το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Παρότι απέφυγε να μας απαντήσει στην ανοιχτή επιστολή μας, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Απαιτούμε την ίδια αντιμετώπιση, με αυτή που έδειξαν στους συναδέλφους των προηγούμενων ετών», ανέφεραν μέλη της Επιτροπής των πρώην εργαζομένων της Κοινωφελούς.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα