Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Aπομνημονεύματα αγωνιστών- Σήμερα (18.30) το πέμπτο κατά σειρά θεατρικό αναλόγιο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Published

on

 

 

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης παρουσιάζει τηλεοπτικά και διαδικτυακά έξι θεατρικά αναλόγια σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά.

Το πέμπτο αναλόγιο κατά σειρά μετάδοσης έχει τον τίτλο «Απομνημονεύματα αγωνιστών: Μακρυγιάννης – Κολοκοτρώνης –Κασιομούλης» και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του Super B σήμερα στις 18:30.

Πρόκειται για αποσπάσματα από λόγια αγωνιστών, από την ομιλία του Κολοκοτρώνη σε μαθητές στην Ακρόπολη, από τον Επίλογο των απομνημονευμάτων του Μακρυγιάννη, ιδιαίτερα για το ρόλο τον ξένων δυνάμεων και τη δουλική στάση απέναντί τους από πολιτικούς της εποχής. Επίσης θα προβληθούν αποσπάσματα από τα Στρατιωτικά Ενθυμήματα του Κασιομούλη, που αφορούν κυρίως το Μεσολόγγι.

Και στα έξι Θεατρικά Αναλόγια παρουσιάζονται ιστορικά ντοκουμέντα που φωτίζουν την επανάσταση από την περίοδο της σκλαβιάς μέχρι τον αγώνα, τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και την περίοδο που οι αποφάσεις της ίδρυσής του επηρεάζουν την πορεία του. Το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει αυτά τα ντοκουμέντα σε κάθε πολίτη, στη νεολαία για να συμβάλει στην ιστορική γνώση και να τιμήσει τους αγωνιστές του ‘21.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γεωργαλάς

Σκηνοθετική ΕπιμέλειαVideo: Παναγιώτης Φαφούτης, Χρήστος Ορτέντζιο

Παίζουν:

Οι ηθοποιοί ΜαρίναΠαντελάκη, Γεράσιμος Σοφιανός

Οι μουσικοί: Σταύρος Ξιούρας, Γιώργος Παπαγεωργίου

Διεύθυνσηπαραγωγής: Τίνα Γιοβάνη

Προβολή- Επικοινωνία: Σοφία Μαυρίδη

Ηλεκτρολόγοςπαράστασης: ΠαναγιώτηςΘεοδωρόπουλος

Hχητικός: ΦίλιπποςΠετρόπουλος

Επιλογή κοστουμιών: Αλεξάνδρα Στρατοπούλου

Μηχανικοί Σκηνής: ΑνδρέαςΦωτεινόπουλος, ΓιώργοςΣάρρας, ΚώσταςΜατθαίου

Φωτογραφίεςπροβών: ΚώσταςΚαιμακάς , Φαύστα Φρατζή

Θα ακολουθήσει ένα ακόμη Θεατρικό Αναλόγιο με τίτλο:

«Σολωμός – Βαλαωρίτης: Ελεύθεροι Πολιορκημένοι – Ο Φωτεινός».

Αποσπάσματα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», με έμφαση στην ηρωική αντίσταση, καρτερικότητα και αντίσταση στον πειρασμό, εκ μέρους των πολιορκημένων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement