Connect with us

Εκκλησιαστικά

Λαμπρές προετοιμασίες στην Πάτρα για την υποδοχή των οστών του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Published

on

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση, η Μητρόπολη Πατρών με πρωτοστάτη τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο θα υποδεχθεί τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού και θα τελέσει πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στη μνήμη του, στις 11 – 14 Ιουνίου 2021.

«Με δέος και συγκίνηση ,λοιπόν, θα υποδεχθούμε στην Πάτρα τα λείψανα του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού με καταγωγή από τη Δημητσάνα Αρκαδίας.
Η ιστορική μνήμη της Επανάστασης του 1821 θα πρέπει να μείνει ζωντανή και να περάσει ακέραια στις νέες γενιές! Ο Σύλλογος μας, Αρκάδες Πάτρας “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” θα δώσει το “παρών”, προτρέποντας σε μαζική συμμετοχή και το σύνολο των μελών μας. Παραπέμπουμε απόσπασμα από το βιβλίο του ιστορικού Βερεμή:”… Όταν το κίνημα προδόθηκε και εκάλεσαν οι τουρκικές αρχές τους προύχοντες και τους αρχιερείς να προσέλθουν στην Τριπολιτσά, πρώτος τους συνέστησε να μην υπακούσουν. Τις δύσκολες εκείνες ώρες, ο Γερμανός επινόησε την πλαστή επιστολή, δια της οποίας τους απέτρεπε από το ταξίδι τους στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Όσοι έφτασαν εκεί φυλακίστηκαν. Ο ίδιος στις 22 ή 23 Μαρτίου 1821 σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης στην Πάτρα…” Τιμή και Δόξα στους ήρωες της επανάστασης», αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Ροή ειδήσεων

Advertisement