Connect with us

Αθλητισμός

Το περιστατικό Ερικσεν να αφυπνίσει άπαντες στο σύνολο του αθλητισμού

Published

on

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η εικόνα της κατάρρευσης του δανού ποδοσφαιριστή Ερικσεν στον αγωνιστικό χώρου του γηπέδου της Κοπεγχάγης.

Ο αθλητής χάρη στην έγκυρη παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου φαίνεται πως γλίτωσε σε πρώτη φάση τα χειρότερα και πλέον βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στο Νοσοκομείο.

Κομβική σημασία για την ανάνηψη του αθλητή έπαιξε η χρήση του απινιδωτή από τους γιατρούς και πλέον το περιστατικό αντιμετωπίζεται στο νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Η αναγκαιότητα υποβολής των αθλητών σε προληπτικές εξετάσεις (υπερηχογράφημα καρδιογράφημα), είναι δεδομένη ιδιαίτερα σε χαμηλότερες κατηγορίες (κυρίως ερασιτεχνικά πρωταθλήματα). Δεν είναι λίγες οι φορές που ερασιτέχνες αθλητές έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εντός του αγωνιστικού χώρου εξαιτίας της επιπόλαιας στάσης των παραγόντων που για να κερδίσουν χρόνο και χρήμα αποφεύγουν να υποβάλουν τους αθλητές σε απαραίτητες εξετάσεις.

Ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια οι ομοσπονδίες απαιτούν για την έκδοση αγωνιστικού δελτίου την ταυτόχρονη θεώρηση της κάρτας υγείας που έχει ισχύ για ένα χρόνο, με αρκετούς συλλόγους παρ’ όλα αυτά να βρίσκουν πλάγιους επικίνδυνους τρόπους.

Η δημοτική αρχή προχώρησε πριν από δύο χρόνια στην αγορά απινιδωτών οι οποίοι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των δημοτικών γηπέδων και μάλιστα έχουν πραγματοποιηθεί και σεμινάρια για την χρήση του από τα ιατρικά επιτελεία των συλλόγων. Με αφορμή το περιστατικό Ερικσεν υπενθυμίζουμε πως οι φορείς πρέπει να ενσκήψουν στο πρόβλημα και να φροντίσουν έτσι ώστε σε κάθε γήπεδο που εκτελούνται αθλητικές δραστηριότητες να υπάρχει απινιδωτής και εκπαιδευμένο προσωπικό για την χρήση του. Είναι θέμα ευθύνης.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ «Γ»

Ροή ειδήσεων

Advertisement