Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκτακτη συνεδρίαση παρουσία Εξαδάκτυλου προχθές στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου

Ζητούν πλήρη στελέχωση της MEΘ και της Κλινικής Covid

Published

on

 

 

Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε προχθές ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος είχε συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι και αντάλλαξε απόψεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν και σε τοπικό επίπεδο ενώ επί τάπητος τέθηκε η διαχείριση της πανδημίας και η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισκέφθηκε και τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και συμμετείχε στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τη θνησιμότητα στην ΜΕΘ Covid του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Στη σύσκεψη παρέστη και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπακόπουλος.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τρέχοντα ζητήματα των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών και κυρίως τα πρόσφατα γεγονότα του Νοσοκομείο Αγρινίου.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου αναφέρει πως «στηρίζει τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου στον δύσκολο αγώνα που έδωσαν και δίνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αγώνας που δίνεται με απόλυτο επαγγελματισμό και αυταπάρνηση τηρώντας όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Επίσης, τους στηρίζει στις αδικαιολόγητες επιθέσεις που δέχθηκαν».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου προτίθεται να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην επιστημονική διερεύνηση και αποτύπωση των ημερών της COVID-19 στο νοσοκομείο μας. Τα συμπεράσματα αυτά θα είναι αναγκαία για τη βελτίωση των διαχρονικών προβλημάτων που αναδείχτηκαν λόγω της πανδημίας και την αντιμετώπισή τους προς όφελος της κοινωνίας μας. Ακόμη, τονίζουμε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις πλήρους στελέχωσης της κλινικής COVID και της ΜΕΘ με πρόσληψη (επειγόντως) του αναγκαίου προσωπικού και να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός του προσωπικού αυτού που θα απασχολείται στην κλινική COVID από τα άλλα τμήματα. Τέλος, έχουμε υποχρέωση να επισημάνουμε τη σημασία του εμβολιασμού όλων των πολιτών, ανεξαιρέτως, διότι Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement