Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έπαθε ανακοπή μετά τον εμβολιασμό-Τι δήλωσε στη “ΓΝΩΜΗ” η διοικήτρια του ΓΝ Καλαβρύτων Ιωάννα Σφυρή

Δημοσιεύθηκε

στις

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες το πρωί, μια 56χρονη γυναίκα, λίγη ώρα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Η άτυχη γυναίκα, αφότου της χορηγήθηκε η δόση κι ενώ βρισκόταν στο εμβολιαστικό κέντρο και υπό την επίβλεψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της.

Αμέσως, οι γιατροί της προσέφεραν τις ιατρικές βοήθειες, προσπάθησαν να την επαναφέρουν, τη διασωλήνωσαν, αλλά δυστυχώς, κατέληξε στις 11:30 χθες το πρωί.

Η 55χρονη γυναίκα φέρεται να υπέστη αλλεργικό σοκ και είναι υπό διερεύνηση εαν αυτό αποτέλεσε συνέπεια του εμβολιασμού, γι’ αυτό και παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας. Το πόρισμα του ιατροδικαστή θα ρίξει φως στην ακριβή αιτία του θανάτου της άτυχης γυναίκας.

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων Ιωάννα Σφυρή ερωτηθείσα από την «Γ» για το γεγονός που σημειώθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο και «πάγωσε» τόσο το νοσοκομείο όσο και την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων.

Όπως μας είπε, η 56χρονη γυναίκα προσήλθε στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου στις 10 το πρωί της Παρασκευής για να της χορηγηθεί η δεύτερη δόση εμβολίου κατά τον κορωνοϊό.

«Η 56χρονη προσήλθε στο εμβολιαστικό κέντρο. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έλαβε το ιστορικό της και εκεί η ίδια δήλωσε ότι στην προηγούμενη δόση είχε νοιώσει κάποιες ενοχλήσεις. Για το λόγο αυτό, εκλήθη και δεύτερος γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο και τοποθετήθηκε φλέβα από τη νοσηλεύτρια προληπτικά για να αντιμετωπιστεί πιθανή αντίδραση. Λόγω του ιστορικού και για την ασφάλειά της, η ασθενής τοποθετήθηκε σε εξεταστική κλίνη και με τη φλέβα – η διαδικασία του εμβολιασμού προβλέπει να είναι καθιστοί οι ασθενείς και χωρίς φλέβα- και της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου. Παρέμεινε μέσα στον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου με παρόντα τον ιατρό –παθολόγο που είχε κληθεί, για 15 λεπτά που προβλέπονται βάσει των οδηγιών. Αρχικά αισθανόταν καλά αλλά πριν λήξει το 15λεπτο, άρχισε να μην αισθάνεται καλά και να αισθάνεται ένα κάψιμο. Αμέσως, έχοντας ήδη έτοιμη τη φλέβα εφαρμόστηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο της αλλεργικής αντίδρασης και ένοιωσε καλύτερα. Ωστόσο μετά από πέντε λεπτά άρχισε να μην νοιώθει καλά. Κλήθηκε επιπλέον προσωπικό του Νοσοκομείου και γιατρός – καρδιολόγος και μεταφέρθηκε άμεσα στον χώρο των Επειγόντων του Νοσοκομείου. Εκεί, γιατροί και νοσηλευτές κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την βοηθήσουν, έπαθε ανακοπή, την επανέφεραν, διασωληνώθηκε από έναν γενικό γιατρό ως μια ύστατη προσπάθεια να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να την σώσουν…»
Σύμφωνα με την κα Σφυρή αμέσως το Νοσοκομείο ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες, το ΕΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ και το περιστατικό δηλώθηκε στην κίτρινη κάρτα, ενώ ξεκαθάρισε πως στο ιστορικό της άτυχης γυναίκας δεν δηλώθηκαν υποκείμενα νοσήματα.
Αξίζει να αναφερθεί πως η 56χρονη κατέληξε στις 11:30 χθες το πρωί και ενημερώθηκε η Εισαγγελική Αρχή της περιοχής, ενώ αυτεπάγγελτα ανέλαβε την προανάκριση η Αστυνομία.

Γ. Καρβέλης: «Περιμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας»

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς σχετικά στην «Γ» για το συμβάν, για το οποίο ενημερώθηκε άμεσα και το Υπουργείο Υγείας, τόνισε πως σήμερα θα διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή στο ΠΓΝΠ για τα ακριβή αίτια του θανάτου της 56χρονης. Χαρακτηριστικά μας δήλωσε: «Το περιστατικό συνέβη μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Phizer και εντός του τετάρτου αναμονής μετά τον εμβολιασμό. Η 56χρονη υπέστη ανακοπή, αμέσως της χορηγηθηκε αδρεναλίνη, κορτιζόνη, έγινε προσπάθεια ανάνηψης και τέλος διασωληνώθηκε προκειμένου οι γιατροί να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την επαναφέρουν. Ηταν εκεί κοντά της παθολόγος, καρδιολόγος και γενικός γιατρός, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να κρατηθεί στη ζωή. Η σορός της έχει μεταφερθεί ήδη στο ΠΓΝΠ όπου το Σάββατο θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομία προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου τους».


Ροή ειδήσεων

Advertisement