Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Εορτή της Πεντηκοστής-Πανηγυρίζουν οι Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών, Ζαρουχλεϊκων και Αλισσού

Δημοσιεύθηκε

στις

Την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας, την Πεντηκοστή ή της Αγίας Τριάδο τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μαθαίνουμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πατρών όπου σήμερα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και ο εσπερινός της γονυκλισίας, το απόγευμα ο Επίσκοπος Κερνίτσης θα τελέσει εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, θα ακολουθήσει αγρυπνία από τις 10 μ.μ. έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Αύριο το πρωί την αρχιερατική θεία λειτουργία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ στις 7 το απόγευμα στον μεθεόρτιο εσπερινό θα βρίσκεται και πάλι ο κ. Χρύσανθος.

ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ

Επίσης με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων Πατρών. Σήμερα το πρωί, την θεία λειτουργία και την ακολουθία της γονυκλισίας θα τελέσει ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. Στις 7: 30 μ.μ. τον εσπερινό θα τελέσει ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Αύριο το πρωί τη θεία λειτουργία και το κήρυγμα θα τελέσει ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, ενώ τον εσπερινό θα τελέσει ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Γηροκομειού, αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής. Παράλληλα, η ενορία σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι θα προχωρήσει σε εθελοντική αιμοδοσία για την συγκέντρωση φιαλών αίματος που είναι τόσο πολύτιμες για τις ζωές συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ

Παράλληλα εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αλισσού και το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά του εσπερινού της γονικλισίας και το απόγευμα στον εσπερινό θα παραστεί ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα ομιλήσει. Αύριο το πρωί, την πανηγυρική θεία λειτουργία θα τελέσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα ομιλήσει.


Ροή ειδήσεων

Advertisement