Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Μετάλλιο ψυχολογίας και ουσίας για την Εθνική πόλο και τον Κολόμβο

Published

on

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της, αλλά και με μία νίκη που αποτελεί μεγάλη ένεση ηθικού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, θα επιστρέψει από την Τιφλίδα η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στην οποία βασικό στέλεχος είναι και ο Παρτρινός Χριστόδουλος Κολόμβος.

Στον «μικρό» τελικό του World League, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 10-8 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας και ανέβηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης στο τρίτο σκαλί του βάθρου (2004, 2006 και 2016 οι προηγούμενες), εξασφαλίζοντας παράλληλα το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση μετά από πέντε χρόνια.
Η νίκη συνιστά μία σημαντική επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση και έρχεται λίγες εβδομάδες πριν την συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Στο Τόκιο θα λάβουν μέρος και οι Ιταλοί, οι οποίοι διεκδικούσαν με τη σειρά τους το χάλκινο μετάλλιο και ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει των Ολυμπιακών.
Η Εθνική ομάδα έχανε με 6-5 στο 18’ και βρέθηκε να προηγείται με 9-6 (ένα διαδοχικό 4-0) στο 24’. Ήταν ένα καθοριστικό σημείο στην εξέλιξη της συνάντησης.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-1, 4-1, 1-2
ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Καλογερόπουλος, Γαλανίδης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement