Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκπτώσεις… νωρίτερα!- Από μεθαύριο «πέφτουν» οι τιμές και στα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας

Κώστας Ζαφειρόπουλος: «Μας αιφνιδίασε αυτή η απόφαση…»

Published

on

 

 

Πρεμιέρα κάνουν μεθαύριο οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας όπως και όλης της χώρας.

Η έναρξη των θερινών εκπτώσεων γνωστοποιήθηκε ως πληροφορία χθες και μέχρι αργά το βράδυ αναμένετο η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Οι θερινές εκπτώσεις, βάσει της νομοθεσίας, ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, όμως εφέτος λόγω της κατάστασης, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφασίζει την πρόωρη έναρξή τους σε μία προσπάθεια να τονωθεί η κίνηση, η οποία λόγω της πανδημίας είναι περιορισμένη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος τόνισε πως η απόφαση για την πρόωρη έναρξη των θερινών εκπτώσεων αιφνιδίασε τον εμπορικό κόσμο.

«Πολύ νωρίτερα και εντελώς ξαφνικά ξεκινούν οι εκπτώσεις. Αυτές οι αποφάσεις μας αιφνιδιάζουν και δεν ξέρουμε τί σκοπό έχουν. Οι συνάδελφοι τρέχουν για να προετοιμαστούν ώστε να ετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους για τις εκπτώσεις. Πάντα οι εκπτώσεις άρχιζαν μετά το πρώτο δεκαήερο του Ιουλίου και ποτέ πριν γι΄αυτό και με έκπληξη ενημερωθήκαμε σχετικά» δήλωσε στην «Γ» ο κ. Ζαφειρόπουλος.

«ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ»

Οσον αφορά την αγοραστική κίνηση ο κ. Ζαφειρόπουλος μας είπε πως «η κατάσταση είναι άκρως υποτονική, όσο δεν πάει….Οι συνάδελφοι είναι απογοητευμένοι και ευελπιστούμε στην εκπτωτική περίοδο για να αναστραφεί το κλίμα».

Με αφορμή τις θερινές εκπτώσεις ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών απευθύνει κάλεσμα στους καταναλωτές να εμπιστευθούν τις τοπικές επιχειρήσεις, στις οποίες θα βρουν ποιοτικά είδη, μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές στηρίζοντας την τοπική και εθνική οικονομία».

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.
ΔΙΠΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων προς τα μέλη τους, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ε.Γ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement