Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις 2023, όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να αναζητήσει προσφορές για τα καλοκαιρινά του ψώνια και να εφοδιαστεί για τις διακοπές του. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις (καλοκαιρινές εκπτώσεις 2023) θα ξεκινήσουν αύριο, Δευτέρα 10 Ιουλίου.  Η περίοδος των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Επίσης, στις 16 Ιουλίου, την προσεχή Κυριακή, τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11 πμ έως 8 μμ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΑΪΜΟΥ» ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει για πρώτη φορά στο παιχνίδι, όσον αφορά τις θερινές εκπτώσει, καθώς με τη βοήθειά της θα «σκανάρονται» οι εκπτώσεις που θα πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 200.000 εμπορικές επιχειρήσεις. Στην ουσία, με το εργαλείο αυτό, οι εξειδικευμένοι ελεγκτές θα μπορούν να ελέγξουν εάν όντως οι εκπτώσεις που πραγματοποιεί ένα εμπορικό κατάστημα είναι πραγματικές και όχι πλασματικές, καθώς θα μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να γνωρίζουν τις τιμές των προϊόντων πριν αλλά και μετά την έκπτωση.

ΤΑ «SOS» ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2023

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εκπτώσεων στις αγορές τους. Αναλυτικά θα προσέχουν τα εξής: Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

 

 

 

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement