Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ: Άνοιξε τις πύλες της… ανανεωμένη

Published

on

Την τιμητική της είχε την Πέμπτη το βράδυ, η «αρχόντισσα της πλατείας Ακράτας», η Δημοτική Πινακοθήκη. Ανακαινισμένη, με νέα στέγη, φρεσκοβαμμένη εσωτερικά, φωτεινή, άνοιξε και πάλι τις πύλες με την έκθεση έργων του λαϊκού ζωγράφου Παναγιώτη Ζωγράφου «κατ’ επιθυμία του στρατηγού Μακρυγιάννη» για το 1821.

Οι αίθουσες γέμισαν φιλότεχνους, εκπροσώπους της πολιτείας και φορέων του τόπου, οι οποίοι είχαν τη χαρά να θαυμάσουν τα έργα και τις μόνιμες συλλογές δωρεά του Τ. Σιδέρη και Χ. Γιαννακόπουλου, να ακούσουν την μεγάλη δωρήτρια της Πινακοθήκης Ζ. Ψαρρού για το “γιατί” εμπνεύστηκε να φέρει αυτούς τους πίνακες. Χαιρέτισε ο Παν. Κουμπούρας σε μια ομιλία με πάθος για την Επανάσταση και τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα που αποτελεί και την έμπνευση της έκθεσης. Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημ. Καλογερόπουλος μίλησε για τον πολιτισμό και το “συλλογικό εμείς” ενώ ο πρόεδρος του νομικού προσώπου -ΝΠΔΔ- Αιγιάλειας Τάκης Ανδριόπουλος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα αξιοποίησης της Δημ. Πινακοθήκης Ακράτας.

Ένα μεγάλο μπράβο για το Σύλλογο “Οι Φίλοι Στήριξης της Πινακοθήκης” που δούλεψαν σιωπηρά αλλά “ηχηρά” για την έκθεση, συντονισμένοι από την αντιδήμαρχο τυς Δημ. Ενότητας Μαρ. Σταυροπούλου, τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για το καλαίσθητο αποτέλεσμα!

Η έκθεση των έργων θα διαρκέσει έως τις 5/8. Η Πινακοθήκη είναι ανοικτή κάθε βράδυ από τις 7.30-9.30.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement